Ook in het Land van Altena breken de weken van de waarheid aan [voorbeschouwing] | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
• Altena vervolgt de titelrace tegen Pelikaan.
• Altena vervolgt de titelrace tegen Pelikaan. (Foto: Jan Noorlandt)
voorbeschouwing Voorbeschouwingen

Ook in het Land van Altena breken de weken van de waarheid aan

  •   keer gelezen   Nieuws

ALTENA • De weken van de waarheid zijn in aantocht voor de clubs in het Land van Altena. Dat geldt zeker voor Altena. De Nieuwendijkers staan verrassend op kop in de tweede klasse F. Een periodetitel hebben de Nieuwendijkers al binnen. Nu nog de kers op de taart. Dus zal Altena de spierballen nog even strak aan moeten spannen, te beginnen zaterdag tegen achtervolger Pelikaan.


In de Tweede Divisie kwam Kozakken Boys tegen Quick Boys niet op stoom. Dat zal bij en tegen Excelsior Maassluis wel moeten gebeuren om de stap naar de top nog te maken en zich te kunnen mengen in de titelstrijd.

Achilles Veen
In de hoofdklasse kwam Achilles Veen goed voor de dag tegen koploper DHSC. Nu zal de formatie van trainer John Karelse door moeten trekken tegen Smitshoek om de kopgroep echt in het vizier te krijgen. Beide ploegen staan gelijk op de ranglijst.

1C
In de eerste klasse C gaat GRC 14 de confrontatie aan met WNC. Belangrijk is dat de punten in eigen huis gehouden worden in deze semi-derby. Anders klimmen de gasten uit Waardenburg over de combinatie uit Giessen en Rijswijk heen. Almkerk kan de punten ook goed gebruiken en zal het gevreesde Papendrecht moeten bedwingen.

2F
In de tweede klasse F zijn de weken van de waarheid ook in aantocht. Woudrichem krijgt met VVGZ een zware klus voor de kiezen. Wilhelmina'26 moet gewoon winnen van Drechtstreek -de ploeg in vorm- om aansluiting te krijgen met de kop. Sleeuwijk weet ook wel wat het te doen staat tegen het sterk opgekrabbelde Roda Boys om nog de reddingsboei te grijpen.

3D
In de derde klasse D ligt de strijd ook nog open. GDC kan de borst nat maken. De koploper moet zaterdag NEO'25 van zich afschudden in Eethen. NOAD'32 wil nog een partijtje mee blazen en moet SV Capelle kraken. Sparta'30 kan zich geen verlies meer permitteren bij en tegen Merlijn.

Zondag
Op zondag maakt Be Ready de borst nat voor de confrontatie met het lastige SC Emma. De Hankenaren doen het goed in de tweede periode en zullen de kansen op een periodetitel open willen houden. Hetzelfde geldt voor Dussense Boys in de vierde klasse. Dan moet SAB wel aan de zegekar gebonden worden.

Nico van Es

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup