Logo regio-voetbal.nl
• Koen Lighaam.
• Koen Lighaam. (Foto: Peter Verheijen)
Spelerscarrousel

Koen Lighaam van Papendrecht naar Drechtstreek: 'Toe aan iets nieuws'

  •   keer gelezen   Nieuws

PAPENDRECHT • Koen Lighaam verruilt aan het einde van dit seizoen zaterdageersteklasser Papendecht voor de één klasse lager voetballende dorpsgenoot Drechtstreek.


"Vooropgesteld: ik had en heb het nog steeds prima naar mijn zin bij mijn huidige club, maar ik wil gewoon eens wat anders na zes seizoenen Slobbengors", zegt de 27-jarige aanvaller. "De keuze viel daarbij op Drechtstreek. Ik ken daar veel spelers en tref er Daeley van der Graaff, met wie ik zowel bij Papendrecht als bij Alblasserdam samen heb gevoetbald. Ik verheug me er op om weer samen op te trekken. Bovendien is Drechtstreek een heel gezellige vereniging. Ik denk dat ik er snel zal aarden."

Stinkende best
Lighaam kan er niet mee zitten dat hij na de zomer in de tweede klasse uitkomt. "Oké, het is één niveautje lager dan waarop ik nu voetbal, maar dat boeit me eerlijk gezegd niet. Ook in de tweede klasse moet je gewoon je stinkende best doen om resultaat te boeken."

Geen garanties
Er is Koen Lighaam veel aan gelegen om het seizoen goed af te sluiten met Papendrecht. "We staan momenteel boven de gevarenzone en spelen prima voetbal", stelt hij vast. "Maar dat geeft geen garanties. We zullen echt nog aardig wat punten moeten pakken om het hoofd boven water te houden. In onze laatste drie thuisduels lieten we ons steeds in de slotminuten onaangenaam verrassen, waardoor we tegen duur puntverlies aan liepen. Dat kun je je niet te vaak permitteren. Aan de bak dus en geconcentreerd blijven tot de laatste seconde."

Jan Timmer
Freelance-redacteur Het Kontakt Krimpenerwaard, Klaroen.nl en Regio-Voetbal
Volg @jtimmertekst op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup