Logo regio-voetbal.nl
• Tim den Besten als captain van het winnende Streefkerk in het Alblasserwaardtoernooi O23.
• Tim den Besten als captain van het winnende Streefkerk in het Alblasserwaardtoernooi O23. (Foto: Rick den Besten )

Aanvoerder Tim den Besten mikt met Streefkerk op vierde plaats: 'Ik blijf op Streveland'

  •   keer gelezen   Nieuws

STREEFKERK • "De afgelopen tijd heb ik met verschillende verenigingen gesproken, maar ik heb besloten bij Streefkerk te blijven. Noem het clubliefde."


Ze spelen vanaf de jeugd met elkaar en willen nu weleens mee gaan doen om de prijzen. Is het niet dit seizoen, dan wel volgend voetbaljaar. Aanvoerder Tim den Besten wil kijken waar zijn plafond ligt, het liefst met zijn Streefkerk.

De pas 23-jarige aanvoerder somt het rijtje vrienden moeiteloos op. "Met Sietse van Driesten, Olaf Wols, Swen Slob, Julian Holleman, Rick Reitsma en Mark de Lange voetbal ik al vanaf de F'jes samen. We hebben best op een hoog niveau gespeeld in de jeugd en nagenoeg met z'n allen zijn we overgeheveld naar de selectieteams", weet Den Besten.

De sterke middenvelder, die zijn vader John (selectiespeler Nieuw-Lekkerland -TS) jarenlang als zijn trainer/leider had, debuteerde op zijn zeventiende in de hoofdmacht op Streveland.

"Dat was onder Maarten van Gastelen en vanaf die tijd ben ik er altijd bij geweest. Voornamelijk als middenvelder, waar ik op alle posities inzetbaar ben. Links of rechts. Mijn favoriete plek is de nummer 10 positie. Als aanvallende middenvelder ben ik creatiever en kan ik meer doen om het spel te bepalen. Dit seizoen speel ik meer op '6' als controlerende speler, met Mark de Lange voor mij en Andy van Vugt in de spits. Andy stond de laatste tijd droog, maar scoorde in de oefenwedstrijd tegen Pelikaan weer twee keer. Hij is net een tube ketchup. Eerst een beetje schudden en dan komt er in één keer heel veel uit. Haha, een toepasselijke uitspraak van Ruud van Nistelrooij."

Stabiel
Na een viertal wisselende seizoenen, lijkt Streefkerk op weg een stabiele derdeklasser te worden. "Natuurlijk hoop je altijd een periodetitel te halen, net zoals een aantal jaren geleden. Toen was SV Capelle duidelijk te sterk. We zitten nu in een positie dat we net tekort komen voor de absolute top. SVW, Alblasserdam en Hardinxveld voetballen beter. Onlangs wonnen we in Gorinchem van SVW. Dat was leuk, als team speelden we heel gedisciplineerd en met een beetje geluk pakten we drie punten. SVW raakte paal en lat, naast uitstekend keeperswerk van Rick onze redding. Een week later speelden we tegen het altijd fysiek sterke Ameide en dat was pittig. We waren niet 100% scherp en wonnen de duels half of helemaal niet."

Wat goed te maken
Dat moet zaterdag tegen Groot-Ammers anders. "Normaal gesproken gaan we voor elkaar door het vuur. Een voordeel als je met vrienden speelt. Niet voor niets wonnen we nog niet zo lang geleden het toernooi van O23. Alleen Andy van Vugt en Pieter van den Berg zijn wat ouder. Tegen Ammers hebben we wat goed te maken. We verloren daar met 4-3 en wisten telkens wel de aansluittreffer te maken, maar niet meer dan dat. Persoonlijk baalde ik nog het meest, want door een rode kaart tegen Ameide was ik geschorst. Tegenover mijn teamgenoten wil ik dat recht zetten. We zitten in een belangrijke fase van de competitie. Afgelopen zaterdag speelden we gelijk tegen directe concurrent SV Lopik en als we mee willen blijven doen om plek 4, dan is winst komend weekend een must."

Geen vuurwerk
Den Besten, fysiotherapeut van professie, hoopt op een gezellige derby. "Als ploegen moeten we ons niet gek laten maken. Natuurlijk is de Lekderby speciaal, maar laten we het gemoedelijk houden. Zingen, rookbommen en spandoeken zijn superleuk. Vuurwerk hoeft niet voor mij en een confrontatie tussen supportersgroepen, zoals onlangs op De Put, al helemaal niet. Wij voetballen maar in de derde klasse en voor ons plezier. Zo moeten de supporters het ook ervaren. Ik neem aan dat er van tevoren goed overleg wordt gevoerd tussen beide clubs, in rellen hebben wij geen zin. Wel in een gezellig biertje na afloop."

Om een proost uit te brengen op een mooie afsluiting. "Met deze selectie zou spelen in de tweede klasse hartstikke leuk zijn. Ik wil het beste uit mijzelf halen. De afgelopen tijd heb ik met verschillende verenigingen gesproken, maar ik heb besloten bij Streefkerk te blijven. Noem het clubliefde, Streefkerk is mijn club. Een gemoedelijke vereniging, waar het altijd gezellig is."

Theo Sprong
Freelance-journalist Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal
Volg @TheoSprong1963 op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup