Logo regio-voetbal.nl
• Gerben Vos: 'Dit zijn de weken van de waarheid voor Wilhelmina'26.'
• Gerben Vos: 'Dit zijn de weken van de waarheid voor Wilhelmina'26.' (Foto: Jan Noorlandt)
update Voorbeschouwingen

Gerben Vos (Wilhelmina'26): 'Dit zijn de weken van de waarheid'

  •   keer gelezen   Nieuws

WIJK EN AALBURG • Wilhelmina'26 staat momenteel tweede op de ranglijst en treft deze weken zowel Altena als Woudrichem. Gerben Vos kijkt vast vooruit.


UPDATE > Wilhelmina'26 - Altena gaat zaterdag 14 maart niet doorwww.regio-voetbal.nl/nieuws/nieuws/224234/brabantse-amateurclubs-voetballen-komend-week-niet-vanwege-coronavirus

Laatste man Gerben Vos geeft aan dat de 'Kanaries' van De Ebbe zeker een prijs willen pakken. Op de ranglijst steeg Wilhelmina'26 afgelopen zaterdag verrassend van de vijfde naar de tweede plaats.

"Het is een spannende competitie. Normaal steken er wel een paar ploegen bovenuit, maar dat is dit seizoen geenszins het geval", stelt Gerben Vos. "Voor Wilhelmina'26 staan wij op een mooie positie, maar ik denk dat er nog veel meer in zit. We moeten zo hoog mogelijk willen eindigen. Het kampioenschap zal lastig worden, maar een plek bij de eerste drie moet echt wel mogelijk zijn", denkt de laatste man bij de Kanaries, die met Wilhelmina'26 al vijf jaar in de tweede klasse speelt. Elk jaar is er progressie.

Blijvertje
De 31-jarige Gerben Vos is alweer aan zijn zesde seizoen bezig op De Ebbe. Sinds anderhalf jaar woont de oud-Werkendammer ook in Wijk en Aalburg.

"Ik heb er nooit geen spijt van gehad. In het begin denk je nog: 'Van Kozakken Boys naar Almkerk en van Almkerk naar Wilhelmina'26, dat is toch wel even een omschakeling', maar ik heb het zo goed naar mijn zin hier. Het is een warme club en iedereen respecteert je. We hebben ook al jaren bijna dezelfde groep en dat is denk ik ook onze kracht. Pas geleden ben ik nog gebeld door GRC 14, maar die heb ik afgezegd. In de winterstop heb ik al toegezegd dat ik hier blijf."

Sinds anderhalf jaar staat Gerben Vos op de positie van laatste man. De voormalige aanvallende middenvelder voelt zich wel thuis in zijn nieuwe rol. "Ik had nooit verwacht dat ik die positie nog eens zou invullen. We hadden wat problemen achterin en ik ben er niet meer weg gegaan. In het begin moest ik er wel aan wennen. Ik had natuurlijk altijd aanvallend gevoetbald. Het bevalt me goed en je hebt het spel voor je. Dat vind ik ook wel fijn", aldus Vos.

Momenten pakken
Hij omschrijft zichzelf als een speler die het spel goed kan lezen. "Ik heb geleerd meer mijn momenten te pakken. Door trainer Marcel van Helmond word ik wel het slot op de deur genoemd en ik vind dat ik het naar behoren doe. Ik ben nu 31 jaar en ook nog altijd fit. Tegen mijn verlies kan ik niet. Daar ben ik dan altijd wel even ziek van."

De tweede klasse vindt Vos een 'leuke klasse', met veel derby's. "Dat spreekt mij wel aan", stelt hij. Wat dat betreft kan de onderhoudsmonteur in de bouw zijn borst nat maken. Zaterdag staat de derby tegen Altena op het programma. Een duel nu tussen de nummer één en de nummer twee op de ranglijst. De week erop treden de Wijk en Aalburgers aan voor de derby tegen Woudrichem. Tegen Altena ging de laatste wedstrijd verloren met 1-0 en tegen Woudrichem kwamen de Kanaries ook gefrustreerd van het veld na de 1-3 nederlaag.

"Als je nog iets wilt, moet je nu van Altena winnen. Onze oud-trainer Johan van der Werff is daar de trainer. Daar willen we sowieso van winnen. Hoe dan ook, koste wat het kost. Die 1-0 in Nieuwendijk was zuur, echt balen. Dus we hebben hier op De Ebbe zeker wat goed te maken."

Hetzelfde geldt voor de derby tegen Woudrichem. "Het 1-3 verlies hier op De Ebbe was een enorme domper. We zullen er flink opklappen denk ik en het zullen duels met veel strijd worden."

"We willen meedoen voor een prijs en daar moeten we niet voor weglopen. Dit zijn de weken van de waarheid. We moeten er voor gaan", zegt Gerben Vos, die met Wilhelmina'26 graag daad bij het woord wil voegen.

Nico van Es

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup