Logo regio-voetbal.nl
• Nils Loef is een van de weinige echte Aalstenaren in het eerste.
• Nils Loef is een van de weinige echte Aalstenaren in het eerste. (Foto: Lya Cattel)
update Voorbeschouwingen

Nils Loef (Roda Boys) denkt aan een happy end

  •   keer gelezen   Nieuws

AALST • Roda Boys/Bommelerwaard zat in een dal maar herpakt zich. "We willen er als groep toch nog iets goeds van maken", belooft linkerspits Nils Loef.


Roda Boys staat in 2F in de middenmoot. Dat zijn ze in Aalst niet zo gewend. Meestal wordt er meegedaan om de prijzen. "De klad kwam er halverwege het vorige seizoen in. In de winterstop stonden we nog bovenaan en vervolgens zijn we heel slecht gaan presteren. Aan het begin van dit nieuwe seizoen hoopten we op betere tijden. We bleven echter slecht presteren", vertelt Nils Loef.

UPDATE > Roda Boys - Woudrichem gaat zaterdag 14 maart niet door: www.regio-voetbal.nl/nieuws/nieuws/224234/brabantse-amateurclubs-voetballen-komend-week-niet-vanwege-coronavirus

Wat het precieze euvel was, is voor Loef moeilijk uit te leggen. "Misschien dat we conditioneel niet goed waren en niet sterk genoeg in tactiek. Het was allemaal te voorspelbaar. We wilden altijd de voetballende ploeg zijn en dat krijgen de tegenstanders ook door", denkt hij toch nog een paar oorzaken op te kunnen noemen.

Trainers de laan uit
Het Roda Boys-bestuur vond dat er iets moest gebeuren. Er kwam een breuk met de trainers Frank Brands en Jan van Eijndhoven. Het duo werd vroegtijdig de laan uitgestuurd.

"Dat gebeurde op een maandag. Veel spelers zetten er vraagtekens bij. Had dat niet anders gekund? vroegen we ons af. Waarom niet gewacht tot de winterstop of zo. De club kwam met een uitleg en daarin was het bestuur duidelijk. Persoonlijk vond ik het wel jammer, want ik kon met Frank en Jan goed opschieten."

Het schokeffect bleef aanvankelijk uit, maar toch keerde het tij. "De laatste vier competitiewedstrijden en ook de vriendschappelijke leverden allen de volle winst op. "Het zelfvertrouwen is flink gestegen", ziet Nils Loef dat de kentering is ingezet. "Conditioneel zijn we ook ietsje sterker geworden. We moeten nog wel langer het niveau vast proberen te houden."

Reeks van vijf
De spelers hebben zich voorgenomen om nog wat van het seizoen te redden. Een goed voornemen. "We krijgen nu een reeks van vijf belangrijke wedstrijden. Als we daar nu eens twaalf tot vijftien punten uit halen, kunnen we weer meedoen. In ieder geval voor de derde periode. Maar ja, als we er twee of drie van verliezen kunnen we spreken van een verloren seizoen."

Startschot gegeven
De 22-jarige toekomstige fysiotherapeut vertelt het twee dagen voordat de Aalstenaren de uitwedstrijd tegen Sleeuwijk moeten spelen. Inmiddels hebben Loef en zijn collega's met een 3-6 zege het startschot gegeven voor het uiteindelijke happy end dit seizoen. Zou ook leuk zijn, want de club viert het 75-jarige bestaan.

Momenteel vormen Jorco de Kok en Mike Scholten tijdelijke de technische staf. Het duo is aangesteld tot einde seizoen. In het volgende seizoen moet er een nieuwe man voor de groep staan. Maar de invulling laat op zich wachten. Bij Roda Boys hadden ze graag Hans de Jong van BZC'14 begroet, maar die had toch een beter gevoel bij Wilhelmina'26. De spoeling is dun. Allerlei namen gonsden rond, waaronder zelfs die van Frans van Wijk die de club al eerder onder zijn hoede had. Geruchten die echter nergens op zijn gebaseerd, zegt een insider.

Goede sfeer
Nils Loef weet wel wat voor 'vent' er voor de groep moet komen. "Dat moet iemand zijn die een goed sfeer kan creëren. Goed boven de groep staat, maar ook in is voor een lolletje", zegt Loef.

Zelf is hij nog best gecharmeerd van een soort Pieter Tuns die hem ooit bij het eerste elftal haalde. "Maar ik heb geen idee. Pieter zal het wel niet worden. Is hier ook al twee keer geweest en zit ook nog bij FC Oss. We wachten wel wie het gaat worden. "

Loef is een van de weinige echte Aalstenaren in het eerste. "Het liefst speel ik ook met zoveel mogelijk jongens uit het dorp. We willen echter tweede of eerste klasse spelen. Maar daar hebben we zelf niet voldoende kwaliteit voor in huis. En dan kun je dus niet zonder spelers van buitenaf: spelers met talent uit de regio en spelers met ervaring. Toen ik vroeger naar het eerste stond te kijken, vond ik het ook niet leuk dat er weinig uit het dorp in stonden. Maar nu ik er zelf in sta, merk ik wel dat het gewoon nodig is."

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup