Logo regio-voetbal.nl
• Jarno van de Water: 'Het maakt niet uit wie de doelpunten maakt. Als we maar winnen.'
• Jarno van de Water: 'Het maakt niet uit wie de doelpunten maakt. Als we maar winnen.' (Foto: Jeroen de Bruin)
Voorbeschouwingen

Beesd-Rhelico: ouderwets opportunistische derby

  •   keer gelezen   Nieuws

BEESD • Zaterdag staan Beesd en Rhelico weer tegenover elkaar. Jarno van de Water blikt vooruit op de klassieke derby.


Eerder dit seizoen werd in Rumpt de derby tussen Rhelico en Beesd voor het eerst op zaterdag gespeeld. Zaterdag staat de 'terugwedstrijd' op het programma. Op sportpark Molenzicht is nu Beesd de gastheer van dit altijd beladen spektakel.

De laatste jaren was Beesd vaak de sterkste in de burenruzie. Zo ook eerder dit seizoen. Op 9 november pakte de ploeg van Dick Wammes een 1-3 overwinning. Dankzij treffers van Jorn van de Broek en Nick van Gameren leek Beesd een makkelijke middag tegemoet te gaan. Na de 1-2 van Akram Chahyd werd het echter spannend. In de slotseconde maakte Jarno van de Water aan die spanning een einde met de 1-3.

Goede serie
Na twee vrije weekenden speelde Beesd afgelopen zaterdag bij Lekvogels en won het met 0-3. Jarno van de Water vond het wel prettig om even rust te hebben. "Ja, dat was prima. Het was verschrikkelijk weer in die weekenden, dus dan is het niet erg om even niet te voetballen", zegt de handige buitenspeler. "Zaterdag was het prima weer, maar het voetbal was erg slecht van beide kanten. Er kwam geen bal aan."

Beesd was beducht voor de kracht van de tegenstander. "Bij ons thuis vond ik het niet heel bijzonder, maar ze hadden nu een goede serie. Ze hebben ook zeker wat kansen gekregen, maar wij scoorden op de juiste momenten."

Van de Water weet dat een goede reeks niet betekent dat je de wedstrijd daarna automatisch wint. "Daar is dit de competitie niet naar. Iedereen kan van iedereen winnen. Ik denk dat Asperen en Herovina over de hele linie wel wat beter zijn, maar erg dominant zijn zij ook niet. Wij pakten er thuis in ieder geval punten tegen."

Beesd hoopt de aansluiting met de top-5 dit seizoen stiekem nog te vinden, maar Van de Water denkt niet dat dat erin zit. "Het gat is zeven punten en dat is best groot. Ik denk niet dat dit seizoen top-5 al realistisch is. Volgens mij staan we nu wel ongeveer waar we horen. Dat stapje omhoog moeten we volgend jaar gaan zetten."

Gezelliger
De overstap van het zondag- naar zaterdagvoetbal was voor Van de Water aan het begin van het seizoen even wennen. "Op zondag verveel ik me nu best wel eens. Die moet je dus anders invullen, maar af en toe niets doen is ook wel lekker hoor", zegt hij.

'De zaterdag' heeft zo zijn voordelen. "Het is wel gezelliger. Je blijft na wedstrijden wat langer hangen en op zaterdag is het sowieso wat drukker op het complex." Dat zal zaterdag tegen Rhelico helemaal blijken. "Dat zijn de potjes waarvoor je het doet. Ik heb er een paar gemist in het verleden en ook een keer thuis verloren. Maar we hebben ze wel vaker gewonnen."

Goed voetbal hoeft het publiek niet te verwachten. De derby's zijn vrijwel nooit hoogstaand. "Er staat altijd spanning op, hoewel je dat wel kwijt bent als je eenmaal aan de wedstrijd begonnen bent", zegt Van de Water. "Ik verwacht ook dat het zaterdag weer ouderwets opportunistisch voetbal wordt. Het zou lekker zijn als ik ook thuis een keer tegen Rhelico scoor, maar het me niet uit wie de doelpunten maakt. Als we maar winnen."

Op de fiets
Voor Rhelico zijn de statistieken niet echt hoopvol. Dit seizoen werd in uitwedstrijden alleen bij ASH een puntje gepakt. Alle andere wedstrijden op vreemde bodem eindigden in een nederlaag.

Trainer Adrie van Steijn weet echter ook dat dit het moment is om die reeks te doorbreken. "Dit zijn wedstrijden op zich. Als we dan een keer een uitwedstrijd moeten winnen, dán maar deze. Die is het dichtst bij, haha. We gaan er ook lekker op de fiets naartoe."

Van Steijn kent het grootste probleem van zijn ploeg: scoren. "We voetballen best aardig en krijgen ook echt wel onze kansen, maar we missen een killer voor het doel." Daarom is de voorzichtige terugkeer van Olof Schiltmans een behoorlijke opsteker voor de ploeg uit Rumpt. "Sinds hij jaren geleden een jaar bij De Merino's heeft gespeeld, heeft hij nooit meer zijn oude niveau gehaald. Ik hoop hem weer aan de praat te krijgen, want die jongen heeft echt kwaliteiten."

Maarten van Hoogevest
Freelance-redacteur Regio-Voetbal en Het Kontakt Leerdam
Volg @MvanHoogevest op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup