Logo regio-voetbal.nl
• Frenk Keukens.
• Frenk Keukens. (Foto: Marcel van Dorst / ProShots / Kozakken Boys)

Frenk Keukens (Kozakken Boys): ‘Wij zijn nu even geen titelfavoriet meer’

  •   314 keer gelezen   Nieuws

WERKENDAM • Frenk Keukens heeft binnen het team van Kozakken Boys de taak om de hele wedstrijd vol gas te geven op de rechterflank.

Keukens gaat terug naar de paar dagen in Mierlo waar in het befaamde Hotel De Brug het idee voor het nieuwe Kozakken Boys-concept ontsproot.

"Er moest wat gebeuren, want het liep in het eerste deel van dit seizoen niet naar wens. De technische staf kwam met het voorstel om te gaan oefenen op een flexibel 3-5-2-systeem. Daarbij is een hoofdrol weggelegd voor de twee buitenste middenvelders. Zij moeten bij balverlies als linker- en rechtervleugelverdediger gaan fungeren", haalt Frenk Keukens dat voorstel nog eens terug.

"Met de oudere spelers hebben wij het doorgesproken en wij zijn het gaan oefenen." Het pakte goed uit. Kozakken Boys bleek in dat systeem een onneembaar bolwerk, kreeg nauwelijks doelpunten tegen en had vaak aan één doelpunt genoeg om een wedstrijd winnend af te sluiten.

"Het voetballen was niet altijd even goed, maar de resultaten tellen nu eenmaal. Daardoor zijn wij opgeklommen naar de top vier. Jammer dat wij vorige week tegen Quick Boys gelijkspeelden en zaterdag van Excelsior Maassluis zo ongelukkig verloren. Dat hebben wij niet verdiend. Wij hadden echt moeten winnen."

Keukens steekt hand in eigen boezem. "Ik kreeg zelf de beste kans van de wedstrijd, maar kreeg die bal er toch ook niet in."

Opzoeken
Keukens maakt, evenals zijn maatje Mekkaoui aan de linkerkant, verschrikkelijk veel meters. Kozakken Boys plukte Keukens weg bij De Treffers in Groesbeek. Hij woont in de buurt van Nijmegen, in Leuth. Daar heeft hij een hechte supportersclub, die hem elk seizoen een keer met een grote groep komt opzoeken. Vorige week kwamen zij Keukens met een bus vol familie, vrienden en supporters aanmoedigen tegen Quick Boys. Dan is er ook nog een oom met de naam Keukens, die vanuit Leuth sponsor is bij Kozakken Boys.

Frenk Keukens is realist. "De titel is nu wel verder weg. Het gat met koploper Katwijk is zeven punten en wij moeten daar ook nog naartoe. Ik denk dat zij nu de titelfavoriet zijn."

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt Altena)

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup