Logo regio-voetbal.nl
• Papendrecht-WNC (2-3).
• Papendrecht-WNC (2-3). (Richard van Hoek Fotografie)
voorbeschouwing Voorbeschouwingen

WNC en Papendrecht willen boven de streep blijven

  •   keer gelezen   Nieuws

REGIO LEERDAM – WNC en Papendrecht willen in de eerste klasse allebei verwoed boven de streep blijven. De voorsprong op de nu door GRC 14 bezette twaalfde plaats bedraagt voor beide clubs evenwel slechts één punt.


Liefst acht ploegen zijn in de eerste klasse betrokken bij de erg spannende race om die gevaarlijke twaalfde plaats en daarmee degradatieduels te ontlopen. WNC en debutant Papendrecht horen daar nadrukkelijk ook bij. In Papendrecht won WNC na een achterstand laat en nipt met 2-3, maar zo vaak scoren gaat WNC in deze competitie heel moeilijk af. Vier goals in acht thuisduels is voor WNC zeker een erg magere aanvalsproductie. Toch zal WNC een week na de kostbare 0-1 zege in Giessen weer willen winnen. Voor Papendrecht zijn de belangen in Waardenburg echter dit weekend net zo groot.

LRC-Oranje Wit
LRC pakte vorige week in de eerste klasse niet alleen fraai de tweede periodetitel, maar de Leerdamse equipe heeft ook nog slechts twee punten achterstand op koploper Kloetinge. Daarmee zit LRC verrassend genoeg nu ook volop in de kampioensrace. Om die strijd bovenin vol te kunnen houden zal er zaterdag in Leerdam wel van het bescheiden gerangschikte Oranje Wit moeten worden gewonnen. In Dordrecht lukte dat LRC ook vanwege een lange numerieke minderheid via een 3-3 gelijkspel niet. Voor Oranje Wit is verder in dit seizoen het hoofddoel om ten koste van debutant en hekkensluiter Terneuzense Boys althans directe degradatie te ontlopen. Voor LRC telt zaterdag op het eigen kunstgras evenwel tegen Oranje Wit alleen de volle winst.

Pelikaan-Heukelum
Heukelum is in de tweede klasse ondanks de knappe late thuiswinst op Wieldrecht nog lang niet veilig. GJS heeft op de riskante twaalfde plaats immers slechts één verliespunt meer dan Heukelum. In Zwijndrecht heeft Heukelum tegen Pelikaan dus weer een gunstig resultaat nodig. Thuis verloor Heukelum met 0-3 van deze onberekenbare middenmoter. Zaterdag in de uitmatch tegen Pelikaan zal Heukelum wel minstens een gelijkspel of liever zelfs meer willen veroveren.

Tricht-EBOH
Voor hekkensluiter Tricht is in de tweede klasse voorlopig de enige reddingsmogelijkheid om directe degradatie te voorkomen de optie dat de achterstand van vier punten op Sleeuwijk in de laatste negen duels wordt weggewerkt. Daarvoor is zaterdag om te beginnen thuiswinst op EBOH geboden. In Dordrecht verloor Tricht na een vroege voorsprong tegen EBOH na rust met 3-1. EBOH staat wel op de derde plaats, maar verloor al een paar keer op rij sinds het even koploper was. Toch zou een Trichtse zege een stunt zijn, want de laatste competitiewinst dateert al van de seizoens-openingsdag.

Haaften, Vuren en MVV'58 vrijaf
In de derde klasse D zullen Haaften, Vuren en MVV'58 zaterdag niet in actie komen. Zoals bekend heeft de KNVB besloten om vanwege het Corona-virus alle wedstrijden van Brabantse voetbalclubs af te gelasten. Dit betekent dat de duels TSVV Merlijn-Haaften, NEO'25-Vuren en Zwaluwe-MVV'58 in respectievelijk Tilburg, Sprang Capelle en Lage Zwaluwe zaterdag niet door zullen gaan.

SC Everstein-DESTO
SC Everstein ontvangt zaterdag het sterke DESTO, dat in de Utrechtse derde klasse op de vijfde plaats staat. In de uitwedstrijd werd het voor SC Everstein in Vleuten tegen dit team een verdienstelijk 1-1 gelijkspel. Daarmee zou middenmoter SC Everstein nu in Everdingen ook zeker wel kunnen leven.

Hercules-HSSC'61
HSSC'61 speelt in Utrecht tegen Hercules, de nummer 4 op de ranglijst in deze derde klasse. In Hei- en Boeicop won middenmoter HSSC'61 met 4-0 verrassend ruim van Hercules, maar zaterdag in de uitmatch zou een Heicops gelijkspel ook al prima zijn, want thuis is Hercules nog ongeslagen.

Derby Beesd-Rhelico
Zaterdag is in de vierde klasse in Beesd de klassieke derby tussen Beesd en Rhelico. Gezien de stand op de ranglijst en de eerdere 1-3 winst van Beesd in Rumpt start Beesd thuis als favoriet. Toch aast het in uitmatches tot dusverre erg kwetsbare Rhelico zeker op revanche en een stunt. Beesd-aanvaller Jarno van de Water en Rhelico-trainer Adrie van Steijn gingen op Regio-Voetbal al nader op deze derby in. Met scheidsrechter Addy IJzerman uit Meteren als arbiter krijgt deze Betuwse klassieker nog een extra regionaal tintje.

Asperen-Lekvogels
Koploper Asperen heeft in de vierde klasse na de gewonnen topper tegen Herovina nu zes punten voorsprong op vier achtervolgers, maar van dit kwartet hebben twee clubs nog één duel tegoed. Beslist is de kampioensrace dus nog allerminst. Thuis tegen Lekvogels zal Asperen daarom zeker weer willen winnen. In Lexmond lukte dat Asperen met 2-5 wel erg royaal. Zaterdag op het eigen kunstgras moet Asperen op meer tegenstand van Lekvogels rekenen.

Kerkwijk-Herovina
Herovina verloor vorige week niet alleen de topper tegen Asperen, maar liep ook enkele schorsingen op. De topschutters Kevin Steenbruggen en Coen de Ridder zullen in elk geval daarom in Kerkwijk net als Jesse van Vliet moeten ontbreken. In Herwijnen bleef Herovina tegen Kerkwijk op een 2-2 gelijkspel steken. Het zal voor Herovina zeker in de huidige gehavende omstandigheden een fikse opgave gaan worden om nu in de Bommelerwaard wel over het taaie Kerkwijk te zegevieren.

ASH-Leerdam Sport
ASH wil zaterdag in Hellouw tegen Leerdam Sport revanche voor de 3-0 nederlaag in de uitmatch. Ditmaal zal het krachtsverschil tussen beide ploegen vermoedelijk wat kleiner zijn. Het onderlinge verschil op de ranglijst in de brede middenmoot van de vierde klasse is ook miniem.

SV Noordeloos-SVS'65
SV Noordeloos en SVS'65 hebben in de vierde klasse allebei 28 punten. Alleen had SVS'65 hiervoor één wedstrijd meer nodig. De winnaar van deze subtopper in Noordeloos krijgt nog volop zicht op een prijs. In Spijk verloor SVS'65 met 0-2 van SV Noordeloos, doch nu zal SVS'65 het zeker beter willen doen. De vraag in Noordeloos is wel of de thuisclub dit zal toestaan.

Anton van der Giessen

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup