Logo regio-voetbal.nl
• Patrick Jansen met zijn jongste dochtertje.
• Patrick Jansen met zijn jongste dochtertje. (Foto: Lya Cattel)

Patrick Jansen (40) niet klaar bij HRC'14

  •   1022 keer gelezen   Nieuws

ROSSUM • Geen competitievoetbal vanwege het coronavirus. En samen trainen kan ook niet. Hoe blijf je dan wedstrijdfit? Hardlopen en nog eens hardlopen. Op die manier hoopt de verdedigende middenvelder van de Hurwenen Rossum Combinatie HRC'14 zijn conditie op peil te houden. "Niet zo vreemd voor mij. Ik doe dat ook altijd al buiten het voetbalseizoen. Om de twee of drie dagen hardlopen. Dan blijf ik het fitst. Ik ben al wat ouder en dan heb ik dat ook nodig", zegt de 40-jarige Patrick Jansen. Niks doen is geen optie.

Het coronavirus heeft de voetballers mooi in de tang. "Deze ontwikkeling hebben we natuurlijk nog nooit meegemaakt. Ik weet niet of we hier goed raad mee weten. Ik ben benieuwd hoe er mee omgegaan wordt. De jonge mannen zullen wel veel aan fitness doen. Ik hou het maar bij dat hardlopen", is het voor de 40-jarige commercieel medewerker ook even 'een zwart gat'.

Lied
In het begin van het interview komt het al snel op de karaktervolle en verrassende winstpartij van HRC'14 in de laatste competitiewedstrijd in en tegen Hedel (1-3). En dat hebben ze geweten in Hedel, want driepunters worden door HRC'14 altijd vergezeld met een lied, vertelt Jansen. Grijnzend: "Dan zingen we na afloop: daar boven op die berg staat een indiaan en die schreeuwt naar beneden van - in dit geval Hedel - gaat eraan. En dan van je hela, hela, holala etc."

Is de winst op Hedel de opmaat voor meer dit seizoen? De fusieclub wil graag naar de vierde klasse. "We mikken op de derde periode", denkt Jansen hardop. "En als we alle achterstallige wedstrijden voor de tweede periode winnen, kunnen we die anders ook nog pakken."

Patrick Jansen is met zijn veertig lentes in het team van trainer Harald van Deelen een soort 'Godfather'. Zijn voetbalervaring komt het jeugdige team goed van pas. "We hebben een heel jong team. Ik probeer in het veld een beetje het verlengstuk te zijn van hoofdtrainer Harald van Deelen en assistent Arno Cretier. Een beetje sturen. Af en toe ze ook wat slimmigheidjes bijleren, bijvoorbeeld als je kort voor tijd met 2-1 voorstaat zorgen dat de boel dicht blijft."

Heel apart
Ervaring torst Patrick Jansen veel mee. De in Goirle geboren, in Oisterwijk opgegroeide HRC'er, speelde al eens op tweede klasse niveau met het toen nog niet gefuseerde Oisterwijk. Ook speelde hij even bij Nevelo. Vooral bij Oisterwijk had hij een leuke tijd, zegt hij. "Ik moest er veel voor doen om in de selectie te blijven ook omdat er veel spelers van buitenaf kwamen. Maar ja, je stelt jezelf op zei ik toen al en dat zeg ik nu ook nog."

Via toenmalig Rossum-trainer Erik Oeben, die hij nog kende uit de jeugd bij Nevelo, kwam Jansen een aantal seizoenen geleden in Rossum terecht. "Erik vroeg of ik wilde komen praten. Dat was heel apart. De hele selectie zat rond de tafel. Super leuk gesprek gehad en het klikte gelijk", legt Jansen zijn aanmeren uit. Al snel volgde met zijn nieuwe club een kampioenschap maar ook een degradatie. Dat aanmeren in Rossum bleef niet alleen bij het voetbal. Hij deed er ook zijn vriendin op en verruilde zijn Oisterwijks appartement in voor een stek in het dorp Rossum.

Supporters
Bij HRC'14 heeft Patrick Jansen zijn draai gevonden. Jansen is vol lof over de supporters van de vijfdeklasser. "Er komen altijd veel supporters kijken. Ook bij de uitwedstrijden. Vaak zijn er dan meer supporters van ons bij dan van de thuispartij. Ik kan daar echt van genieten."

Om verder te kunnen ontplooien, snakken ze bij HRC'14 naar nieuwbouw en nieuwe velden. "De club is echt toe aan een nieuw complex. De huidige velden zijn zo slecht. Bij hevige regenval moeten we om te trainen uitwijken naar elders. Het duurt allemaal heel lang, maar ik begrepen dat er nu toch schot in zit."

Patrick Jansen is nog niet van plan zijn plaats in de selectie op te geven. Zijn leeftijd vergeet hij maar even. Hij wil nog graag aan het jeugdig team zijn ervaring blijven overbrengen. "Ik vind het heel fijn dat Harald en Arno ook volgend seizoen voor de groep staan. Als ik zo fit blijf ga ik nog door. Mijn vriendin steunt me er in."

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup