Logo regio-voetbal.nl
Foto: Kontakt Mediapartners

KNVB: 'Amateurcompetitie moet uiterlijk 30 juni klaar zijn'

  •   3464 keer gelezen   Nieuws

REGIO • De KNVB heeft nog altijd het streven de amateurvoetbalcompetities uit te laten spelen. Uiteraard is dit geheel afhankelijk van de ontwikkelingen rond het coronavirus. Eén ding is al wel duidelijk: uiterlijk 30 juni moet de competitie klaar zijn. Hierover heeft de KNVB de clubs vrijdag geïnformeerd.

Er komt sowieso geen dubbel Paasprogramma. De overschrijvingstermijn wordt mogelijk verlengd.

Een overzicht:

• Hoewel er nog veel onduidelijk is staat het vast dat het uitspelen van alle competities een uitdaging gaat zijn. We realiseren ons dat we de komende tijd ook veel inzet gaan vragen van clubs. We doen dan ook een beroep op ieders flexibiliteit om met elkaar tot een zo goed mogelijk vervolg van de competities te komen. Op dit moment geldt dat alles is uitgesteld t/m 6 april; voor daarna wordt gewerkt aan verschillende scenario's. Streven hierbij is om de competities in de A-categorie helemaal uit te laten spelen (i.v.m. de bijbehorende promoties en degradaties). Voor de afloop van de competities in de B-categorie wachten we vooralsnog de verdere ontwikkelingen af.

• Indien kort na 6 april (een deel van) de competities hervat kunnen worden, zal er in ieder geval in het Paasweekend geen dubbel programma ingepland worden.

• Ons uitgangspunt is dat uiterlijk 30 juni de competitie eindigt. Dit i.v.m. de zomervakanties en de start en voorbereidingen op het seizoen 2020/'21.

• Er is op dit moment geen datum bepaald waarop uiterlijk wordt besloten of de huidige competitie nog (geheel) kan worden afgerond. De ontwikkelingen volgen elkaar dermate snel op dat we hierbij handelen naar de informatie die op dat moment voorhanden is.

• Nu al is duidelijk dat – zodra de competities weer worden hervat – we niet ontkomen aan het plannen van midweekse wedstrijden. Uiteraard proberen we, waar mogelijk, dit tot een minimum te beperken.

• Wanneer de crisis lang aanhoudt bestaat de mogelijkheid dat de uiterste overschrijfdatum van 15 juni wordt verschoven.

• De voorbereidingen voor de introductie van de O21- en O23-competitie gaan door. Verenigingen zijn daarvan op de hoogte via een informatiedocument 'O23 t/m onder O13 2020/'21'.

• De deadline voor de inschrijving voor de nieuwe O21- en O23-competities en de inschrijvingen voor de overige jeugdcompetities is verplaatst naar 20 april. Hier vind je een overzicht van de inschrijvingen tot nu toe. Deze documenten worden de komende tijd regelmatig bijgewerkt.

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup