Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

John Vink nieuwe trainer van FC De Bilt

Nieuws Spelerscarrousel 1.770 keer gelezen

REGIO • John Vink (57) heeft voor volgend seizoen alsnog een nieuwe club gevonden: hij wordt trainer van zaterdageersteklasser FC De Bilt.

Ondanks uitstekend presteren kreeg Vink in februari de bons bij DHSC. Eerder was hij trainer van onder meer SV Meerkerk, SteDoCo, Almkerk, SC Woerden, IJFC en Elinkwijk. Bij FC De Bilt wordt de Vleutenaar de opvolger van Koos van Tamelen, die onlangs zijn functie neerlegde.

Clubcultuur
FC De Bilt voorzitter Tom Claassen: ,,Wij krijgen niet vaak de kans om iemand zoals John aan onze club te binden en dus zijn we blij dat het ons is gelukt. "In een korte periode hebben wij hem leren kennen als een trainer die goed past bij onze clubcultuur. Dat is voor een club als FC De Bilt heel erg belangrijk".

De afgelopen weken hebben technisch bestuurslid Rob van der Spek en Harry Suvee hard gewerkt om John Vink naar FC De Bilt te halen: "John brengt veel ervaring mee opgedaan op verschillende niveaus. Wij denken dat hij onze spelers en team zodanig kan ontwikkelen zodat wij ons minimaal handhaven in de eerste klasse. We zien het als pluspunt dat hij, naast zijn voetbaltechnisch inzicht en ervaring, een goede samenwerking heeft met andere geledingen binnen de club."

Mogelijkheden
John Vink is zeer verheugd dat hij in De Bilt aan de slag kan, zegt hij op de clubwebsite: "Ik ben op zoek gegaan naar een club met potentie. Ik volg FC De Bilt een tijdje - het is een club met veel mogelijkheden. Er staat een talentvolle selectie en jaarlijks breken er spelers uit de eigen jeugd door. Hiermee moet het mogelijk zijn een goed team te vormen. Daar wil ik graag een bijdrage aan leveren. Bovendien zocht ik een club met een sterk verenigingsleven, want dat past goed bij mij."

Uiteraard zijn de spelers en de huidige technische staf van het eerste ook bij de gesprekken betrokken. Aanvoerder Sam Eerdmans: "We hebben met John een super ervaren trainer die veel belang hecht aan een sterke binding met de spelersgroep – wij hebben nu al zin in volgend seizoen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden