Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF
update

Sportkantines mogelijk vanaf 1 september weer open, wedstrijden dan zonder publiek

Nieuws 3.961 keer gelezen

REGIO • Als het coronavirus onder controle blijft, mogen sportkantines op 1 september weer open. Dat heeft premier Mark Rutte woensdagavond tijdens een persconferentie bekendgemaakt.

Ook sportwedstrijden mogen dan weer plaatsvinden, zij het nog zonder publiek.

Vanaf maandag 11 mei mag ook iedereen boven 18 jaar weer buiten sporten, maar wel op anderhalve meter afstand van elkaar. Wedstrijden zijn dan nog niet toegestaan.

Klik hier voor meer informatie van de rijksoverheid

UPDATE BERICHTGEVING KNVB

Het kabinet heeft vanavond op de persconferentie een aantal coronamaatregelen versoepeld. Voor het voetbal betekent dit:

• Vanaf maandag 11 mei mogen ook degenen die ouder zijn dan 18 jaar georganiseerd buiten sporten mits er 1,5 meter afstand wordt gehouden (voor jeugd t/m 18 jaar was dit al toegestaan, waarbij kinderen t/m 12 jaar ook zonder 1,5 meter afstand mogen voetballen). Wedstrijden zijn nog niet toegestaan en er mag nog geen gebruik worden gemaakt van de kantine, gezamenlijke kleedkamers en douches. Er zijn geen restricties aan de groepsgrootte zolang men onderling maar 1,5 meter afstand houdt.

• De verwachting is dat vanaf 1 september ook binnensporten zoals zaalvoetbal weer mogelijk zijn.

• Officiële sportwedstrijden en competities kunnen vanaf 1 september plaatsvinden zonder publiek, mits het coronavirus onder controle blijft. Dit geldt voor het amateur- én betaald voetbal.

• Verenigingskantines kunnen naar verwachting open vanaf 1 september.

De komende tijd zal het kabinet details verder uitwerken. De KNVB zal zo snel mogelijk de net aangekondigde maatregelen bestuderen, intern en met NOC*NSF en het ministerie van VWS bespreken en de verenigingen en voetballers nader informeren. Zie ook Samen Vooruit, voor meer informatie over het opstarten van verenigingsvoetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app