Logo regio-voetbal.nl
Foto: Stockfoto 123RF

Zware straf voor Jesse van Vliet (Herovina): twaalf maanden schorsing

  •   4608 keer gelezen   Nieuws

HERWIJNEN/ASPEREN • De KNVB heeft een uitspraak gedaan in de zaak rond de ongeregeldheden na afloop van de wedstrijd Herovina-Asperen van 7 maart. Vooral Herovina-speler Jesse van Vliet heeft een flinke straf gekregen: hij is voor liefst 12 maanden geschorst.

Van Vliet kreeg na afloop van de wedstrijd een rode kaart, nadat hij de assistent-scheidsrechter van Asperen getrapt zou hebben. De tuchtcommissie van de KNVB oordeelde dat hiervoor voldoende bewijs was om deze schorsing op te leggen. Dit betekent dat het nog heel lang kan duren voor Van Vliet weer mag voetballen. De schorsing gaat pas in op het moment dat Herovina een bindende wedstrijd gespeeld heeft.

Niet de maximale straf voor beide clubs
De straf die de clubs kregen, is lager dan gebruikelijk. Zowel Herovina als Asperen kwam er met een boete van honderd euro vanaf. In verband met de corona-crisis zijn niet de maximale straffen opgelegd en zag de KNVB af van (voorwaardelijke) zwaardere financiële straffen en winstpunten in mindering.

Kevin Steenbruggen (eveneens Herovina) kreeg tijdens de wedstrijd een rode kaart. Hij is voor drie wedstrijden geschorst.

In beroep?
Herovina-voorzitter Harry de Vries kon met het grootste deel van de uitspraak leven. "Ik vind dat de KNVB coulant is geweest en ik denk ook dat Jesse in zijn handen mag knijpen met een schorsing van twaalf maanden. Normaal staat daar 15 maanden voor."

Toch twijfelt de club nog wel of het in beroep moet gaan. "Jesse is niet alleen geschorst van deelname aan wedstrijden, maar hij mag helemaal niet aan voetbal-gerelateerde activiteiten deelnemen, dus ook niet trainen bijvoorbeeld. Of een wedstrijd bij de jeugd fluiten. Die jongen is net 21 en ik denk niet dat hij er beter van wordt als we hem helemaal van de club moeten uitsluiten. Voor spelers tot 21 jaar zijn er cursussen en ik denk dat hij daar veel meer aan zou hebben dan aan zo'n straf. Dus wellicht gaan we tegen dát deel van de uitspraak in beroep. De bal daarvoor ligt bij Jesse zelf."

Herovina heeft uiterlijk tot en met woensdag 13 mei de tijd om in beroep te gaan.

Maarten van Hoogevest
Freelance-redacteur Regio-Voetbal en Het Kontakt Leerdam
Volg @MvanHoogevest op twitter >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup