Logo regio-voetbal.nl
Foto: Kontakt Mediapartners

KNVB maakt uitgangspunten bekend: bij promotiekans gaat SVW voor Alblasserdam

  •   keer gelezen   Nieuws

REGIO • De KNVB heeft woensdag de uitgangspunten bekendgemaakt voor amateurclubs die hebben aangegeven voor promotie of degradatie in aanmerking te willen komen. Leidend is dat het gemiddeld aantal behaalde punten telt. Als er een promotiekans komt, gaat in 3C SVW (16-42) dus vóór koploper Alblasserdam (17-44).


De KNVB meldt:

Veld- en zaalvoetbalverenigingen hadden tot uiterlijk 15 mei de mogelijkheid om bij de KNVB een schriftelijk verzoek in te dienen voor teams die in een hogere of lagere klasse of divisie ingedeeld willen worden. Hiermee kunnen de open plekken in competities worden opgevuld, die veroorzaakt worden door teams die zich terugtrekken, voor een andere speeldag kiezen of door clubs die fuseren.

In het bestuursbesluit staan de uitgangspunten die het bestuur amateurvoetbal hanteert bij het wel of niet honoreren van de verzoeken. De concept-competitie-indelingen worden medio juni bekend gemaakt.

Fictieve ranglijst
Om in aanmerking te komen voor indeling in een naast gelegen hogere dan wel lagere klasse / divisie in het seizoen 2020/’21 dient een tijdig en schriftelijk verzoek te zijn ingediend.

De verzoeken om in een naast gelegen lagere klasse / divisie te worden ingedeeld worden in principe slechts gehonoreerd indien vanuit de naast gelegen lagere klasse / divisie tevens een verzoek tot hogere indeling is gedaan.

In elke klasse / divisie wordt per poule een fictieve ranglijst opgesteld, deze fictieve ranglijst wordt opgesteld op basis van het:

• gemiddeld aantal behaalde punten per wedstrijd (aantal behaalde punten gedeeld door het aantal gespeelde wedstrijden) waarbij het team met het hoogste gemiddelde als nummer 1 wordt gezien;
• Is het gemiddeld aantal behaalde punten tussen twee of meer teams gelijk, dan is het gemiddelde doelsaldo doorslaggevend (het aantal doelpunten ‘vóór’ verminderd met het aantal doelpunten ‘tegen’ gedeeld door het aantal gespeelde wedstrijden) voor de plek op de fictieve ranglijst;
• Is het gemiddelde doelsaldo tussen twee of meer teams gelijk, dan is het gemiddeld aantal vóór gescoorde doelpunten doorslaggevend (het aantal vóór gescoorde doelpunten gedeeld door het aantal gespeelde wedstrijden) voor de plek op de fictieve ranglijst;
• Is het gemiddeld aantal vóór gescoorde doelpunten tussen twee of meer teams gelijk, dan beslist het lot voor de plek op de fictieve ranglijst.

De ‘’nummers 1’’ van elke poule in een klasse / divisie komen als eerste in aanmerking voor indeling in een naast gelegen hogere klasse / divisie in het seizoen 2020/’21. Hierbij geldt dat indien er meer ‘’nummers 1’’ zijn dan open plaatsen in de naast gelegen hogere klasse, de beslissing wordt gemaakt op basis van hetgeen bovenstaand onder 1. t/m 4. opgenomen. (Vb: er zijn vijf open plaatsen en tien ‘’nummers 1’’, dan zullen de vijf ‘’nummers 1’’ met het hoogste gemiddeld aantal behaalde punten per wedstrijd worden ingedeeld in de naast gelegen hogere klassen / divisies. Indien twee of meer teams een gelijk aantal gemiddeld aantal behaalde punten per wedstrijd heeft, dan is het gemiddelde doelsaldo doorslaggevend etc. De overige vijf ‘’nummers 1’’ worden dus in dezelfde klasse / divisie ingedeeld.)

In het geval dat er na opvulling van de open plaatsen als bedoeld in het vorige gedachtestreepje nog open plaatsen zijn in de naast gelegen hogere klasse, dan komen de ‘’nummers 2’’ van elke poule in deze klasse / divisie in aanmerking op een gelijke wijze als bedoeld in het vorige gedachtestreepje. (Vb: er zijn tien open plaatsen waarvan er acht worden opgevuld door ‘’nummers 1’’. De overige twee open plaatsen worden dan opgevuld door de ‘’nummers 2’’ met het hoogste gemiddeld aantal behaalde punten per wedstrijd. Indien twee of meer teams een gelijk aantal gemiddeld aantal behaalde punten per wedstrijd heeft, dan is het gemiddelde doelsaldo doorslaggevend etc. De overige ‘’nummers 2’’ worden dus in dezelfde klasse / divisie ingedeeld.)

In het geval dat er na opvulling van de open plaatsen als bedoeld in het vorige gedachtestreepje nog open plaatsen zijn in een naast gelegen hogere klasse, dan komen de ‘’nummers 3’’ in aanmerking op een gelijke wijze als bedoeld in het vorige gedachtestreepje. Vervolgens de ‘’nummers 4’’, vervolgens de ‘’nummers 5’’ etc.


 

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup