Afbeelding
Foto: Teus Admiraal

Clubs in tweede divisie overleggen over voetballen met (thuis)publiek

Nieuws 1.437 keer gelezen

REGIO • Quick Boys-voorzitter Bart van Kruistum heeft in gesprek met RTV Katwijk Sport gezegd dat de clubs in de Tweede Divisie in overleg zijn om een gezamenlijk plan te presenteren om te mogen voetballen. De clubs willen inzetten op het toelaten van thuispubliek bij de wedstrijden, meldt Voetbal247.

,,Afgelopen week hebben de clubs overlegd over een voorstel om alleen leden en thuispubliek toe te laten bij wedstrijden in de Tweede Divisie. De komende weken gaan we dat voorstel verder uitwerken.” 

Met dit plan willen de clubs wedstrijden zonder publiek voorkomen. Door alleen thuispubliek toe te laten zijn er minder grote verkeersstromen door het land, waardoor het risico op verspreiding van het virus verkleind wordt. ,,Verder moeten de clubs individueel kijken hoe zij hun sportpark veilig kunnen inrichten en hoeveel toeschouwers er dan welkom zijn.”

Derby’s als seizoensslot
In het plan van de tweededivisionisten wordt niet gesproken over een datum waarop de competitie zou moeten beginnen. ,,Wij volgen daarin de ontwikkelingen in de samenleving. Als de huidige positieve ontwikkelingen zich doorzetten, zie ik geen beletsel om begin september af te trappen.”

Van Kruistum heeft samen met zijn collega-voorzitters uit de gemeente Katwijk de competitieleider van de KNVB verzocht om de derby’s tussen de drie clubs zo laat mogelijk in het programma op te nemen. Daarmee hopen de clubs dat die wedstrijden weer door iedereen bezocht kunnen worden als ze eenmaal op het programma staan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden