Krimpen wil DCV redden met forse lening | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
• Het hoofdveld van DCV.
• Het hoofdveld van DCV. (Foto: Floris Bakker)

Krimpen wil DCV redden met forse lening

  •   keer gelezen   Nieuws

KRIMPEN A/D IJSSEL • De gemeente Krimpen aan den IJssel schiet DCV financieel te hulp. De voetbalvereniging krijgt een renteloze lening van 175.000 euro om z'n zaakjes op orde te brengen. 


Het ontbreekt de club aan liquide middelen om aan alle verplichtingen te voldoen, zo verklaarde Laurens Eigeman donderdagavond tijdens de commissievergadering. De financiële situatie is volgens de penningmeester van DCV zelfs zo slecht dat het voortbestaan van de club aan een zijden draadje hangt. 

Huiverig
Wethouder Arjan Neeleman zegt dat de coronacrisis de voetbalclub geen goed heeft gedaan. "Tegelijkertijd kun je niet zeggen dat de crisis dé oorzaak is van de problemen. Dit speelt al langer. Omdat banken huiverig zijn om sportverenigingen een lening te verstrekken, moeten wij als gemeente wel een helpende hand bieden. Anders is het gedaan met de club."

Hoewel een meerderheid van de fracties kan instemmen met de lening, bestaat er twijfel over de levensvatbaarheid van de club. Ronald Hogendoorn (SGP) vraagt zich dan ook af of DCV wel in staat is om het geleende bedrag in vijf jaar tijd terug te betalen. Neeleman kon daar geen antwoord op geven. Hij wees erop dat de grond onder het hoofdveld als onderpand dient.

Molensteen
Oscar Suijk (Leefbaar Krimpen) stelde voor het bedrag van 175.000 euro als gift aan DCV te verstrekken. "Een lening is een financiële molensteen om de nek van de voetbalvereniging. Dat staat de uitvoering van de renovatie van het verouderde complex aan het Waalplantsoen ook in de weg. Die renovatie is cruciaal voor de toekomst van DCV. Wil je de club echt behouden, dan moet je met een andere oplossing komen."

Neeleman zegt dat de lening los staat van de opknapbeurt die het complex moet ondergaan. Er een gift van maken ziet hij niet zitten. "Dan bestaat het risico dat ook andere verenigingen daarom gaan vragen." 

Hij vertrouwt erop dat DCV de problemen op gaat lossen. "Er is een nieuwe bestuur dat uit mensen bestaat die actief zijn in het zakenleven en goed weten hoe je een sportclub moet runnen. Ook ligt er een prima herstelplan op tafel om DCV er weer bovenop te helpen."

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup