Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

KNVB gaat competitiestructuur eerste elftallen onderzoeken

24 jun, 18:25 Nieuws 1.343 keer gelezen

REGIO • De KNVB-ledenraad van het amateurvoetbal heeft besloten de competitiestructuur bij de eerste elftallen te gaan onderzoeken. Ook wordt de voorkeur van clubs en voetballers in kaart gebracht voor het zaterdag- en zondagvoetbal.

Enkele voorgenomen projecten zijn:

• Er wordt een onderzoek gestart rondom het standaardvoetbal om te kijken wat de voorkeur van verenigingen en voetballers is ten aanzien van het zaterdag- en zondagvoetbal en de competitiestructuur.

• Verdere implementatie van ‘de teamindex’ in alle districten. De teamindex is een verzameling van informatie over de resultaten van een team en de spelers die voor dat team uitkwamen. Zo kunnen we de speelsterkte van teams over de jaren beter inschatten. Deze informatie helpt om een betere indeling van competities te maken, wat leidt tot spannendere wedstrijden met aan elkaar gewaagde teams.

• Het 4-fasenvoetbal pupillenvoetbal wordt in heel Nederland geïmplementeerd. De komende periode staat in het teken van verder onderzoek naar de rol van de standen en uitslagen in de leeftijdscategorieën Onder 11 en Onder 12.

• Het competitieformat voor de Eredivisie vrouwen wordt verder gemonitord waarbij ook een benchmark uitgevoerd zal worden met topcompetities in het buitenland.

• Er wordt een onderzoek gestart naar de juiste scheiding categorie A/B in het vrouwenvoetbal.

• De Eredivisie zaalvoetbal start met een nieuwe competitieopzet, het zogenaamde ‘split 16-model’. Dit betekent een uitbreiding van 12 naar 16 teams waarbij de ranking van de teams bepalend wordt voor het wedstrijdschema. In competitieland is dit een revolutionair en innovatief model dat een impuls kan geven aan het topzaalvoetbal in Nederland. 

(bron: KNVB)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie