Logo regio-voetbal.nl
Foto:
ingezonden mededeling

Bookmaker bij het amateurvoetbal

  •   keer gelezen   Nieuws

Wedden op voetbal kan je tegenwoordig in allerlei verschillende vormen. De tijd dat je alleen nog maar de toto kon invullen met een 1, 2 of 3 ligt inmiddels wel achter ons. Gokken op voetbal is tegenwoordig een enorme business die heel veel verschillende kanten kent. 


Het is daarom juist ook heel interessant om eens te bekijken wat er allemaal mogelijk is. Vooral waar het gaat om het amateurvoetbal. Daar is namelijk tegenwoordig ook veel activiteit. Wel is het dan goed om te weten hoe dit precies in elkaar zit. Juist ook omdat het amateurs betreft.

Wedden is niet nieuw
Inzetten op het amateurvoetbal is niet nieuw. Sterker nog, er is een bookmaker die al vele jaren deze mogelijkheid aanbiedt. Unibet is namelijk al meer dan tien jaar geleden begonnen met het aanbieden van amateurwedstrijden in Nederland waar je op kunt inzetten. Dat gaat dan niet alleen om Unibet in het Nederlands. Het is ook zodat dit in allerlei andere landen gebeurt. Dat maakt het natuurlijk wel heel aantrekkelijk voor de echte liefhebbers. Wel is het goed om te weten dat hier altijd wel wat moeilijkheden omheen hebben gehangen. Niet iedereen was er bijvoorbeeld even blij mee.

Spanning in de wedstrijden verhogen
Het is eerst belangrijk om de positieve kant van een bookmaker in het amateurvoetbal te bekijken. Het is natuurlijk wel zo dat je hiermee de spanning in de wedstrijden voor jezelf nog verder kan verhogen. Het gaat er voor sommige liefhebbers ook echt om of de plaatselijke club het goed doet. Dit zijn vaak de echte topamateurs die heel dicht tegen het niveau van het profvoetbal aan zitten. In dat geval is het wedden op de wedstrijden natuurlijk een manier om het net wat leuker te maken. Gokken op voetbal is in dat opzicht niet anders bij de amateurs.

Problemen met de overheid

Lange tijd zorgde de bookmaker in het amateurvoetbal voor problemen met de overheid. Sterker nog, Unibet in het Nederlands was ook niet gewenst voor het profvoetbal. De overheid wilde hier veel controle op houden en wilde alles via de Toto blijven spelen. Toen dus ook zo’n vijftien jaar geleden bekend werd dat de bookmaker veel verder ging dan alleen maar wedstrijden uit de eredivisie en, toen nog, eerste divisie aanbieden, was dat niet iets waar de overheid heel vrolijk van werd. Toch werd het langzaam maar zeker meer en meer gebruikelijk dat dit mogelijk werd voor liefhebbers.

Andere manieren om op amateurs te gokken
Er zijn natuurlijk ook andere interessante manieren om in te zetten op amateurs. Gokken op voetbal kan zoals gezegd op heel veel manieren. Zo kan je bijvoorbeeld ook op het bekertoernooi van de KNVB inzetten. Dit is een toernooi dat gemengd is. Dat betekent dat er zowel profs als amateurs aan mee kunnen doen. Wil je op een meer veilige manier gokken op amateurs? Dan kan je dat bij vrijwel elke bookmaker op deze manier doen. Zelfs de Toto biedt dit aan. Al kan je ook gewoon bij je favoriet, bijvoorbeeld Unibet een inzet doen.

Inzetten in het buitenland
Wil je perse met een bookmaker in het amateurvoetbal werken? Dan kan je het natuurlijk ook over een hele andere boeg gooien. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om je te verdiepen in het amateurvoetbal in andere landen. Je kiest dan misschien wel voor Unibet in het Nederlands, maar dat betekent niet dat je niet voor Engelse of Duitse amateurwedstrijden kunt gaan. In dat geval is het dus vooral zaak om de clubs en competities te leren kennen. Daar kan je dan op inzetten als liefhebber. Dit biedt ook de nodige voordelen voor een speler zoals jij.

Wat maakt de amateurs zo aantrekkelijk?
Wat is nu eigenlijk de aantrekkingskracht van gokken op voetbal bij de amateurs? Eigenlijk is dit heel simpel. Bij de profs is alles behoorlijk gestroomlijnd. In grote lijnen kan je zien wie de sterke clubs zijn en welke teams het onderspit delven. Dat maakt het veilig waardoor je heel stabiel je winsten kunt pakken. Je kunt echter zelden grote klappers maken. Wanneer je bij de amateurs kijkt, dan is die stroomlijning er veel minder. Dat betekent dus dat er soms gekke uitslagen kunnen zijn en je flinke winsten kunt pakken met een goede, maar risicovolle gok.

Oppassen met matchfixing
Een klein risico is er ook wel. Zelfs wanneer je er niks mee te maken hebt, kan er altijd een geval van matchfixing optreden. Het is al in verschillende landen zo geweest dat dit aan het licht kwam, onder andere in Zweden en Duitsland. Zelfs in Nederland gingen ook wel wat geruchten hierover, al is hier niets over bewezen. Het kan dus zomaar zijn dat jij niets vermoedend op een wedstrijd inzet en dat er een heel groot goksyndicaat achter zit dat de wedstrijd beïnvloedt. Daardoor loop jij dan je winsten mis omdat het toch net even anders loopt.

Direct de mogelijkheden gaan ontdekken
Ben je al enthousiast over de mogelijkheden? Dan is het altijd goed om gewoon eens te gaan kijken wat er allemaal mogelijk is. Gokken op voetbal wordt alleen maar leuker als je het ook nog eens een stukje dichterbij kunt halen. In dat opzicht is vooral het amateurvoetbal natuurlijk wel heel geschikt. Pas wel op dat je niet op je eigen wedstrijden begint te gokken. Dat is nu ook weer niet de bedoeling. In dat opzicht moet je wel gewoon professioneel zijn als amateurvoetballer. Zo houd je het leuk en eerlijk voor iedereen.

Inzetten op de profs

Wil je liever voor de iets veiligere keuzes gaan? De bookmaker in het amateurvoetbal biedt ook altijd wel mogelijkheden om bij de profs in te zetten. Sterker nog, vaak zijn er veel meer mogelijkheden bij de profs. Je kunt dan niet alleen op uitslagen inzetten, maar ook op andere gebeurtenissen. Je kunt combinatieweddenschappen maken. Ook kan je op competities en toernooien over de hele wereld inzetten. Dit kan dus op een andere manier heel interessant zijn. Alle reden om ook dit te verkennen wanneer je gaat kijken wat er allemaal bij de amateurs mogelijk is voor de liefhebber.

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup