Logo regio-voetbal.nl
• Lucas Adelino keert met De Zwerver terug in Zuid I.
• Lucas Adelino keert met De Zwerver terug in Zuid I. (Foto: Peter Lodder Fotografie)

‘Een mooi seizoen vol prachtige affiches’ is de stemming bij Papendrecht, Nieuw-Lekkerland en De Zwerver

  •   keer gelezen   Nieuws

PAPENDRECHT/NIEUW-LEKKERLAND/KINDERDIJK • Papendrecht-trainer Johan Sturrus had niet verwacht dat de KNVB de competitiepoules flink door elkaar zou gaan husselen. 


“Ik had er gerekend op ‘bevroren’ afdelingen, dus zeg maar zo; een beetje hetzelfde als het voorbije seizoen. Maar goed, het is dus anders gelopen we zijn met Papendrecht verhuisd naar 1B. Die ziet er trouwens reuze interessant uit met teams als RVVH, Heerjansdam, Neptunus-Schiebroek, Heinenoord en Oranje Wit. Leuk is ook dat we Nieuw-Lekkerland weer tegenkomen. Het wordt een hele mooie uitdaging voor ons, dat is zeker en voor de spelers is het leuk om weer eens tegen heel andere ploegen te voetballen. Met Papendrecht pakken we de handschoen op. We gaan voor een mooi seizoen vol prachtige affiches.”

Toch wel enthousiast
Ook Nieuw-Lekkerland doelman Edward de Groot toonde zich enigszins verbaasd over de switch. “Maar als ik de indeling zo zie is er toch wel reden om enthousiast te zijn”, zegt hij. “We komen straks wat oude bekenden tegen als Brielle, Heinenoord, SHO en Papendrecht. Ook zijn er weer lange busreizen gegarandeerd met clubs als Terneuzen en Kloetinge. BCVB is de enige club die voor mij echt nieuw is. We gaan straks zien hoe het loopt. Onze selectie is weliswaar wat ervaring kwijt geraakt, maar daar staan frisse nieuwe aanwinsten tegenover. Het is aan onze trainers om daar een mooie eenheid van te maken.”

Sportieve revanche
Lucas Adelino heeft de nieuwe 2D-poule waarin zijn club De Zwerver is terechtgekomen likkebaardend tot zich genomen. “Een geweldige afdeling”, zo stelt de middenvelder vast. “En heerlijk om weer terug te zijn in ‘Zuid’. Daar leeft het voetbal meer dan in de randstad. De sfeer is heel anders. Leuker vooral met meer publiek. Ik verheug me sowieso op de duels met Altena, EBOH en Arkel, clubs met wie we vanuit het verleden nog een appeltje te schillen hebben. Tegen Altena lieten we promotie glippen door met een 3-0 voorsprong op zak alsnog te verliezen en EBOH en Arkel gristen de jaren er promotie naar de tweede klasse voor onze neus weg. Het wordt tijd om sportieve revanche te nemen, maar wél op een positieve manier hè. Het zijn in ieder geval duels om naar uit te kijken!”

Jan Timmer
Freelance-redacteur Het Kontakt Krimpenerwaard, Klaroen.nl en Regio-Voetbal
Volg @jtimmertekst op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup