Logo regio-voetbal.nl
• Dilettant maakt komend seizoen een uitstapje naar Zuid I.
• Dilettant maakt komend seizoen een uitstapje naar Zuid I. (Foto: John Wijntjes)

Wens Dilettant ingewilligd door KNVB

  •   keer gelezen   Nieuws

KRIMPENERWAARD • Dilettant veerde verheugd op toen de competitieleider West II de indeling voorschotelde. De derdeklasser aan de Tiendweg in Krimpen aan de Lek is in het seizoen 2020-2021 met drie streekgenoten in 3C in district Zuid I geplaatst. 


,,Onze wens is ingewilligd door de KNVB”, zegt een uiterst tevreden trainer Arie den Otter. ,,Vooral onze penningmeester is in zijn sas. Derby's zijn aantrekkelijk voor spelers, publiek en de kas. Met onze tegenstanders uit de Rotterdamse regio hadden we vorig seizoen minder schik. Die namen weinig supporters mee. Nu treffen we Lekkerkerk, Schoonhoven en FC Perkouw en tien clubs uit de Alblasserwaard.” 

DCV
DCV-speler Johan van Wageningen spreekt over een mooie poule als hij naar de namen in 2D kijkt. ,,Een paar oude bekenden zijn weer terug. Tegen Hellevoetsluis spelen we altijd prima wedstrijden en tegen VVGZ was het in de eerste klasse steeds erop of eronder. Voor de rest tel ik nog een aantal goede ploegen van vorig jaar, zoals Sparta, dat gewoon een hele sterke selectie heeft. Ik ben ook benieuwd of Binnenmaas de lijn van van vorig seizoen kan doortrekken.”

DCV heeft volgens de spits beslist kansen op een hoge klassering. ,,Vorig jaar hebben we dure punten gemorst en veel treffers tegen gekregen. De nul houden was juist jarenlang ons sterkste punt. Daarnaast hadden we een krappe selectie. Met de versterkingen voor komend seizoen kunnen we zeker strijden voor de bovenste plaatsen. Belangrijk dat we in ieder geval proberen om een periodetitel te pakken, zodat we meedoen om de prijzen. Dat is DCV waardig.”

Spirit
Stefan Bitter, bikkelende middenvelder van Spirit, voorziet eveneens een spannende competitie met de traditionele kraker Spirit-DCV als extraatje. ,,Met veel tegenstanders die willen voetballen en aanvallen. Dat spel ligt ons wel. Ik wil daarin mijn steentje bijdragen en ben reeds topfit. Spirit is enkele spelers kwijtgeraakt, maar heeft er ook drie sterke spelers met voetbalkwaliteiten voor terug gekregen”, meent Bitter.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup