• Als de Proxsys Cup 2020-2021 doorgaat, is SVW titelverdediger.
• Als de Proxsys Cup 2020-2021 doorgaat, is SVW titelverdediger. Foto: Rick den Besten - Regio-Voetbal

Begin oktober definitief besluit over doorgaan Proxsys Cup

Nieuws Proxsys Cup 2.065 keer gelezen

GORINCHEM/REGIO • Begin oktober valt de beslissing over het al dan niet doorgaan van het populaire zaalvoetbaltoernooi om de Proxsys Cup. Als er vanwege de coronamaatregelen minder dan 500 toeschouwers in De Oosterbliek mogen, lijkt er een streep door het voetbalevent te gaan.

Het bestuur van de Proxsys Cup -het twee weken durende toernooi wordt jaarlijks rond de feestdagen gehouden- heeft de intentie het zaalvoetbaltoernooi te laten doorgaan, maar weet zich gehouden aan de dan geldende RIVM-richtlijnen. 'Dat er aanpassingen zullen plaatsvinden met de 1,5 meter samenleving, staat buiten kijf', meldt het bestuur.

De organisatie is tot de conclusie gekomen 'dat een Proxsys Cup met minder dan 500 mensen publiek niet meer de sfeer en ambiance kan geven die het toernooi maakt wat het is'. Ook staan de kosten dan niet in verhouding met de inkomsten en opbrengsten.

Begin oktober neemt de organisatie een definitief besluit. "Op basis van onze ervaring verwachten wij bij een positieve uitkomst het toernooi dan alsnog te kunnen realiseren", zegt voorzitter Lucien van der Mooren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden