Logo regio-voetbal.nl
• De jeugdspelers zwaaien Piet Hogendoorn uit.
• De jeugdspelers zwaaien Piet Hogendoorn uit. (Foto: Birgit Smits-van Wijngaarden)

Jeugdtrainer Piet Hogendoorn (82) zwaait af bij vv Bergambacht

  •   keer gelezen   Nieuws

BERGAMBACHT • De F-, E- en D-pupillen van vv Bergambacht hebben Piet Hogendoorn uitgewaaid. Hun trainer vindt het op 82-jarige (!) leeftijd mooi geweest.


“Hartstikke leuk”, stelt het middelpunt van alle belangstelling. “Ik had links en rechts wel opgevangen dat het geen geruisloos afscheid zou worden, maar dat het op deze manier zou gaan vind ik buitengewoon."

Naast mooie woorden van een bestuurslid ontving Piet een bokaal voor zijn jarenlange trainerschap van de allerjongste voetballertjes. “Ukkies vind ik de leukste leeftijd”, zegt hij. “Ze zijn nog lekker speels en nemen nog wat van je aan. Heel leuk om dat later in wedstrijdjes terug te zien.”

Tennissen
Piet dacht er vorig seizoen al over om te stoppen, maar hakte nu echt de knoop door. “Het is mooi geweest. Ik tennis woensdagochtend altijd en om dan ’s middags weer op het veld te staan is best zwaar, vooral in de winter.”

Hij zal zeker op zaterdag nog op het complex te vinden zijn. “Vooral bij het jeugdvoetbal dan, want dat vind ik het leukst. Daarnaast heb ik een kleinzoon bij vv Gouda voetballen, dus daar zal ik mijn gezicht ook laten zien.”

Lid van verdienste
Piet Hogendoorn was eerder al uitgeroepen tot lid van verdienste. Hij stond 25 jaar achter de bar in de kantine van vv Bergambacht, zat 12 jaar in de jeugdcommissie, maakte 10 jaar deel uit van het bestuur van de supportersvereniging en stond bijna 20 jaar op het veld als jeugdtrainer en scheidsrechter.

Daarnaast speelde ook nog eens 18 jaar in het eerste elftal van de dorpsclub. Die ervaring nam hij mee bij het geven van trainingen. Eerst nog bij de junioren en de laatste jaren bij de voetballertjes tot 7 jaar. 

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup