Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Saman Hamid nieuwe trainer/coach 023 bij rvv Rhelico

Algemeen Trainerscarrousel 1.863 keer gelezen

RUMPT • De 25-jarige Saman Hamid wordt komend seizoen de nieuwe trainer en coach van het nieuwe 023 team bij rvv Rhelico. 

De 023 competitie is een nieuwe landelijke competitie waarbij Rhelico 3e divisie gaat spelen. Hamid was afgelopen seizoen al trainer van de 019 bij rvv Rhelico. Hij voelt zich erg thuis bij de regionale club: “Rhelico is een warme, open club die veel ruimte biedt voor de ontwikkeling van spelers en trainers. Deze saamhorigheid en openheid heb ik nog niet ergens anders gezien in al mijn voetbaldagen,” aldus Hamid. Hij volgde vanuit Rhelico diverse KNVB trainingen om zijn trainersvaardigheden verder uit te breiden.

Sterke regiospelers 
De aankondiging dat rvv Rhelico gaat deelnemen aan de landelijke 023 competitie trok vrijwel direct een aantal sterke spelers uit de regio aan: vanuit Lrc 019’1 Stephan Peek, 3 spelers van Rktvc 019’1 (Ilyaas Pasanea, Devy van Zuilen en Marouan Lakbibchi), en van Well komen Niels Lobregt, Thomas Lobregt en keeper Luuk Westerlaken.

Hamid: “We starten met een mooie groep spelers, waarbij iedereen kans maakt zich te selecteren. We zijn een sterke club met ambitie, ambitie om rvv Rhelico te brengen waar we willen staan in de toekomst. Iedere club die deelneemt aan de O23 competitie start helemaal fris aan een nieuw begin van een nieuwe competitie. Daarmee wil ik zeggen dat we alles uit ons zelf kunnen halen om een mooie prestatie te leveren, iedere wedstrijd.”

Veel vertrouwen
De technische commissie van rvv Rhelico heeft veel vertrouwen in Hamid. De hoofdtrainer Adrie van Steijn en assistent hoofd trainer ondersteunt deze talentvolle trainer met ervaren coaches op de achtergrond. “Op die manier willen we investeren in onze talenten” aldus Van Steijn. “De doelstelling van de 023 is natuurlijk om ze te ontwikkelen naar het eerste elftal toe. Hopelijk kunnen we dan als rvv Rhelico op een ander en goed niveau 3e en misschien 2e klas spelen zodat er aanwas bij blijft komen”. Bartho van Honk namens de Technische Commissie: “De TC houdt daarbij het beleid en de technische zaken in de gaten waarbij we met elkaar de juiste instap maken.”

Carriêre
Hamid begon met voetballen bij vv Tricht, en ging om zichzelf verder te ontwikkelen al snel naar sv Houten om 3e divisie B1 te spelen. Dat was hard werken naast school. Vervolgens vertrok hij naar tsv Theole en begon hij de CIOS opleiding in Arnhem. Vanuit deze opleiding startte ook zijn ervaring als trainer in opleiding bij jeugdteams van Theole. Een zware blessure dwong hem een stapje terug te doen in zijn eigen voetbalcarrière; het aanbod om bij rvv Rhelico trainer van de 019 te worden kwam dan ook als geroepen. En als kers op de taart speelt hij geregeld ook nog mee in het eerste elftal, als dat zo uitkomt.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 1 uur geleden
• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 4 uur geleden
Afbeelding
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 4 uur geleden
Afbeelding
App je video, foto of nieuwstip naar Regio-Voetbal 4 uur geleden
• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 13 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 13 uur geleden