• Regiotopschutter Mike de Groot.
• Regiotopschutter Mike de Groot. Foto: Peter Verbeek

Verlate erewedstrijd voor topschutter Mike de Groot (Brederodes)

Nieuws 1.501 keer gelezen

VIANEN • Het is gebruikelijk dat het ereduel voor de topschutter van het seizoen aansluitend aan de competitie wordt gespeeld. De coronacrisis maakte dat deze keer onmogelijk. In de volle kalender in de aanloop naar het nieuwe seizoen is gelukkig een gaatje gevonden waardoor Mike de Groot en zijn teamgenoten van Brederodes tóch nog aan kunnen treden tegen een regioteam. De wedstrijd wordt gespeeld op woensdag 26 augustus op sportpak Blankensteijn. Aanvang 20.00 uur. 

In de jeugd van Brederodes was Mike de Groot (25) lange tijd uitsluitend verdediger. Pas in de A1 werd hij, tijdens het Internationaal Jeugdtoernooi, voor het eerst als aanvaller ingezet. Dat ging wonderwel goed en daarmee had de club een nieuwe scorende spits. 

Als A-junior maakte Mike zijn debuut in het eerste zondagelftal. Na twee seizoenen (8 doelpunten) stapte hij over naar de zaterdagtak. Daar nam hij 64 treffers voor zijn rekening waarmee hij op de vijfde plaats staat van het topschuttersklassement dat sinds 1985/1986 wordt bijgehouden.

Hattrick
Het afgelopen seizoen gaf Mike, in de openingswedstrijd tegen Kockengen, direct zijn visitekaartje af door in iets meer dan een half uurtje een loepzuivere hattrick te scoren. In de tweede speelronde bracht hij zijn totaal op vier, waarna hij een maand met vakantie ging. In die fase werd hij voorbijgestreefd door Lucas van Dam (HSSC ’61) en Justin Mouhmy (Vianen).

Eenmaal terug pakte De Groot de scoringsdraad onmiddellijk op en halverwege de competitie was al duidelijk dat hij, in navolging van seizoen 2016/2017, opnieuw topschutter van de regio zou worden. Later in het seizoen, in het voorlaatste duel tegen Focus ’07, schoot hij met vier treffers nogmaals stevig uit zijn slof. 

Hoofdzaken
“Ik was er een jaartje tussenuit geweest. Met wat vrienden heb ik in het derde gespeeld. Het werd me al snel duidelijk dat ik veel te fanatiek was om in de reserve vijfde klasse te spelen, maar omdat ik het had beloofd heb ik er het seizoen afgemaakt. Ik was blij om daarna weer op niveau te kunnen voetballen. In de selectie van Brederodes is alles perfect geregeld waardoor je niet meer met bijzaken bezig hoeft te zijn maar alleen met hoofdzaken”, vertelt De Groot.

Door zijn vakantie en het voortijdig beëindigen van de competitie speelde Mike de Groot slechts dertien duels. Dat hij daarin 18 doelpunten heeft gemaakt is een mooi moyenne. “Als de competitie een normaal verloop had gehad en ik niet vier duels had gemist was ik misschien wel op 30 treffers geëindigd”, merkt de scherpschutter op. “We hebben een heerlijk seizoen gedraaid met een heel hecht team. Het is jammer dat we nooit zullen weten of we wel of niet gepromoveerd zouden zijn. Wat me heeft verbaasd is dat geen enkele club belangstelling voor me heeft gehad. Ik had verwacht dat er wel vraag zou zijn naar een scorende en meevoetballende spits. Maar dat maakt niet uit, want ik zou toch bij Brederodes zijn gebleven.”

Regioteam
Bij de erewedstrijd treedt de ploeg van trainer Sander Kloos zoveel mogelijk aan met de jongens die vorig seizoen tot de A-selectie behoorden. Het regioteam wordt begeleid door Gerrit Molenaar, vorig seizoen hoofdtrainer van HSSC’61, en komend seizoen verbonden aan GDC. Hij kan een beroep doen op de volgende spelers: Rick Leeman, Danny Stoffelen, Achim Rabiniq en Gino Vesters (allen Vianen); Tristan Koet, Lucas van Dam, Nicky van Dam en Ferry Uittenbogert (allen HSSC’61); Jeffrey Burgers, Erik Bergshoeff en Björn Stathi (allen SC Everstein); Dani Bronkhorst, Stefan Hagemans, Ralf van Klij en Stijn van Reeuwijk (allen Lekvogels).

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Leo van Hees, die wordt geassisteerd door Michel van Kleij en John Stuijvenberg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 1 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 1 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 2 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 4 uur geleden
• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 7 uur geleden
Afbeelding
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 7 uur geleden