Logo regio-voetbal.nl
Foto:
ingezonden mededeling

Wie gaat de Eredivisie winnen volgens de bookmakers?

  •   keer gelezen   Nieuws

Na een lange pauze door het virus zijn de teams die uitkomen in de Eredivisie inmiddels weer van start. Onder met het mom ‘De Comeback’ oefenen de clubs regelmatig tegen elkaar, wat valt te zien op FOX Sports. Daarnaast gaan de Nederlandse ploegen natuurlijk ook naar het buitenland om het op te nemen tegen andere teams. Nadat de oefencampagne afgelopen is trapt de Eredivisie voor het eerst in maanden weer af. Dit zal gebeuren op 12 september met direct een mooie en interessante wedstrijd: FC Utrecht tegen AZ. Twee ploegen met een sterke selectie die beide dromen van een kampioenschap, maar gaat dit ook gebeuren volgens de bookmakers?


Ajax de favoriet voor de titel
Nee, volgens de bookmakers zal het kampioenschap in de Eredivisie voor het seizoen 2020/2021 gaan naar Ajax. De club uit Amsterdam is natuurlijk ook de huidige kampioen, nadat het de titel won in 2018/2019. In het seizoen 2019/2020, dat dus voortijdig werd afgebroken, stond Ajax ook aan kop, maar werd het niet uitgeroepen tot de officiële kampioen. Wel kreeg de ploeg van coach Erik ten Hag de beste ticket voor de Champions League, tot onvrede van AZ. Het team uit Alkmaar vond namelijk dat zij die ticket moesten krijgen, aangezien ze in de Eredivisie immers twee keer van Ajax wonnen. De KNVB was het niet eens met AZ, waarna de UEFA zich ook schaarde achter de Nederlandse voetbalbond.

AZ tweede, PSV derde
Afgelopen seizoen was AZ dus dicht bij de titel van de Eredivisie, maar toch eindigde het nipt achter Ajax. Volgens de bookmakers maakt het Alkmaarse team ook komend seizoen weer relatief veel kans op het kampioenschap, maar favoriet zijn ze dus zeker niet. Dat is natuurlijk Ajax. De gokkantoren verwachten dan ook dat AZ zal eindigen op de tweede positie in de eindstand. Het podium zal dan compleet worden gemaakt door PSV. De club uit Eindhoven deed het vorig seizoen niet heel goed en ontsloeg coach Mark van Bommel zelfs nog. Een jaar eerder ging het juist een stuk beter, het eindigde zelfs maar drie punten achter op landskampioen Ajax.

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup