Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners
update

Duel Groot-Ammers 3 en SV Meerkerk 2 gestaakt na coronabesmetting, beide kantines gesloten

Nieuws 9.560 keer gelezen

MEERKERK • Het bekerduel tussen VV Groot-Ammers 3 en SV Meerkerk 2 is in de rust gestaakt, nadat een speler van Groot-Ammers een positieve uitslag terugkreeg van zijn coronatest.

De speler kreeg het bericht in de rust. Als gevolg werden alle andere wedstrijden op het complex gestaakt. Ook de kantine ging dicht.

Op het complex van Groot-Ammers werd de kantine eveneens gesloten.

SV Meerkerk heeft inmiddels contact gehad met de GGD. Er zou geen reden tot grote zorg zijn. Volgens de GGD is voor een besmetting een contactperiode van 15 minuten nodig. De speler zou zich niet in de kantine hebben bevonden.

Voorzitter van SV Meerkerk, Sjaak Versluis, noemt het een 'domme actie', maar is blij dat er geen aanleiding is tot ingrijpende maatregelen. De club mag in principe haar deuren weer openen.

Burgemeester Sjors Fröhlich van de gemeente Vijfheerenlanden heeft ook gereageerd en is bepaald niet te spreken over het voorval:

Voorzitter Frits van Drenth van vv Groot-Ammers heeft aangegeven eventuele sancties intern te zullen bespreken.

Reactie speler
De betreffende speler zegt verbaasd te zijn over de uitslag, aangezien hij geen klachten had: ''Ik ben in Hongarije op vakantie geweest, wat overigens geen oranje gebied is. Toen ik terug kwam was er een teststraat geopend in Gorinchem, dus daar ben ik afgelopen vrijdag voor de zekerheid even doorheen gereden. Tot mijn grote verbazing testte ik positief.''

Die uitslag kwam voor hem dan ook als donderslag bij heldere hemel: ''Het kwam zo onverwacht voor me. Ik was me van geen kwaad bewust. Ik heb ook niks verzwegen, want ik heb helemaal geen klachten.''

Jan van der Horst

Freelance-redacteur Het Kontakt en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden