Logo regio-voetbal.nl
Foto:Kontakt Mediapartners
Voorbeschouwingen

Jeffrey Gelderblom durft met De Alblas weer omhoog te kijken

  •   keer gelezen   Nieuws

OUD-ALBLAS • Na één seizoen De Zwerver is Jeffrey Gelderblom teruggekeerd bij deze club waar zijn roots liggen: De Alblas. Het is de bedoeling dat de 25-jarige sportman de lijnen gaat uitzetten op het middenveld.


“Ik heb enorm veel zin in de competitie”, stelt Gelderblom. “Al was het alleen vanwege het feit dat we een half jaar lang niet om de punten hebben mogen spelen vanwege de corona-perikelen. Hopelijk gooit het virus straks niet opnieuw roet in het eten. Het is belangrijk om als Nederlanders de maatregelen te blijven volgen, want anders voetballen we een ronde of vier en gaat de boel opnieuw op slot.” 

“Eerlijk gezegd moet ik daar niet aan denken, temeer omdat ik het enorm naar mijn zin heb op en naast het veld. Onder leiding van trainer Maarten van Gastelen wil De Alblas toewerken naar een team dat kan promoveren naar de tweede klasse en op dat niveau stabiel functioneert. Als ik naar de selectie kijk, dan zie ik dat dat we het ‘hollen en stilstaan’ ingeruild hebben tegen aanmerkelijk verzorgder spel. Er wordt nu vanuit degelijkheid opgebouwd. Het oogt goed, Ik verwacht dat we mee kunnen doen in de top 6 van onze afdeling. Wie weet zit er zelfs een periodetitel in.” 

Sterke poule
“Duidelijk is dat we niets cadeau zullen krijgen. Dit is een sterke poule met verschillende clubs die op promotie azen en daar ook de kwaliteiten voor hebben. Alblasserdam, Hardinxveld, Schoonhoven en Lekkerkerk reken ik tot de kanshebbers. Laten wij maar proberen ons daar tussen te nestelen.”

Gelderbloms’ rentree op sportpark Souburgh volgde op één seizoen waarin hij voor De Zwerver voetbalde. “Dat het tot één jaar beperkt bleef, heeft te maken met mijn werk. Ik ben als accountmanager doorgegroeid en merk dat het drukker wordt. Reden voor mij om de knoop door te hakken en terug naar De Alblas te gaan.”

Jan Timmer
Freelance-redacteur Het Kontakt Krimpenerwaard, Klaroen.nl en Regio-Voetbal
Volg @jtimmertekst op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup