Logo regio-voetbal.nl
<p>• HSSC'61-trainer Marcel van Steenis.</p>

• HSSC'61-trainer Marcel van Steenis.

(Foto:Rick den Besten)
Voorbeschouwingen

Marcel van Steenis: ‘Het linkerrijtje moet kunnen met HSSC’61’

  •   keer gelezen   Nieuws

HEI- EN BOEICOP • Marcel van Steenis maakte deze zomer zijn entree op sportpark Het Plein als nieuwe hoofdtrainer van HSSC’61. 


De voorbereiding geeft vooralsnog geen aanleiding om vol goede moed aan het seizoen te beginnen, maar echt zorgen maakt Van Steenis zich ook nog niet. “We weten waar het aan schort. We zijn nog niet fit genoeg en defensief staat het nog niet hoe het zou moeten. Ook dat heeft met bezetting te maken, maar dat kun je niet in één klap oplossen. Er zijn spelers die weer bijna aansluiten, maar dan nog hebben we minuten nodig om iedereen helemaal fit te krijgen.”

Zware start
De start van de competitie is met een bezoek aan ONI zwaar. Een week later wacht al de derby tegen sc Everstein. “Ik had liever een wat makkelijker begin gehad, maar we moeten het ermee doen”, zegt Van Steenis.

“Zo’n wedstrijd tegen Everstein wil je eigenlijk niet in corona-tijd spelen, want dat moet volle bak zijn op het sportpark. Dat is wel een wedstrijd om naar uit te kijken, zeker ook omdat ik daar ook gewerkt heb. Ik kom daar altijd graag. Ook de wedstrijd tegen MVV’58 is voor mij natuurlijk speciaal”, vertelt Van Steenis, die in Meteren voetbalde en altijd bij de club betrokken bleef. 

Drie spelers uit as
Met doelman Niek de Vos, aanvoerder Jan Donker en spits Floris Kool zag Van Steenis drie spelers uit de as vertrekken bij Heicop. “We hebben met Mark van Dalen en Laurens van Leeuwen twee geroutineerde spelers bij de ploeg gehaald. Dat gaat ons zeker helpen, maar ook dat heeft natuurlijk even tijd nodig.”

Van Steenis vertrouwt er wel op dat zijn ploeg een leuk seizoen tegemoet gaat. “Als we compleet zijn moeten we in het linkerrijtje kunnen spelen en misschien wel net onder de top kunnen eindigen.”

Maarten van Hoogevest
Freelance-redacteur Regio-Voetbal en Het Kontakt Leerdam
Volg @MvanHoogevest op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup