• VVAC-trainer Miguel Munoz.
• VVAC-trainer Miguel Munoz. Foto:Rick den Besten

Miguel Munoz (VVAC): ‘Gezond blijven en ons verstand gebruiken, daar draait het om’

Nieuws Voorbeschouwingen 1.090 keer gelezen

OTTOLAND • VVAC-trainer Miguel Munoz relativeert de start van de nieuwe voetbalcompetitie: “In de fase voor de zomerstop, toen er nog geen wedstrijden werden gespeeld, snakte iedereen naar de bal. Nu is de beleving alweer anders, in de bekerwedstrijden en straks in de competitie worden de eerste resultaten behaald. In mijn ogen niet het allerbelangrijkste. Gezond blijven en ons verstand gebruiken, daar draait het om. Met z’n allen genieten van de sport die je mag beoefenen. Of je nu wint dan wel verliest is van latere zorg.”

“Ik weet niet hoe het straks in de competitie gaan verlopen. Tot vandaag heb ik nog geen fatsoenlijke bespreking kunnen houden. Met drie spelers in een verlaten kleedlokaal om een IPad zitten en dan vertellen hoe we gaan spelen. Op de bank zitten we op anderhalve meter, maar of we dat met z’n allen volhouden het hele seizoen? Natuurlijk is het ieders eigen verantwoordelijkheid, maar toch.”

Tussen plek 5 en 8 
Wijze woorden van de ervaren Spanjaard. “We beginnen allemaal op nul en gaan allemaal voor de hoogste positie. Met VVAC ben ik realistisch, kampioen zullen we niet worden. VVAC is een unieke club, er komt niets bij en er gaat nooit iemand weg. Vanuit de jeugd zijn er een paar spelers overgekomen, die gaan we opleiden. Daan Kamperman is een positieve uitzondering op de regel. Hij is direct inzetbaar.”

“Helaas hebben we nu alweer te maken met blessures. Tom den Besten ligt er met een zware hamstringblessure voor lange tijd uit. Jelle de Wit en Jesse de Bruin zijn hopelijk eerder inzetbaar, maar dat is afwachten. Als we op een plek tussen 5 en 8 eindigen, dan doen we het goed in deze sterke regionale klasse met ambitieuze clubs die zich behoorlijk versterkt hebben. Hardinxveld, afgelopen voorjaar al bezig met een sterke serie, spreekt mij het meest aan. Als ze die lijn doortrekken, dan gaan ze met Alblasserdam en Schelluinen voor de titel. SV Meerkerk kan trouwens wel voor een verrassinkje zorgen met trainer Gert-Jan Koekkoek aan het roer.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app