Logo regio-voetbal.nl
• Yoessef Pyla en Stefan van Hulst.
• Yoessef Pyla en Stefan van Hulst. (Foto: Anita Reijnders)
Voorbeschouwingen

Van Hulst en Pyla: ‘We zijn geen Messi’s die even komen zeggen hoe het moet’

  •   keer gelezen   Nieuws

ARKEL/GORINCHEM • Stefan van Hulst en Yoessef Pyla waren vaste krachten bij het naar de derde divisie gepromoveerde Unitas-zondag. Toch kiezen de Gorcumse verdedigers voor een flinke stap terug en voetballen ze komend seizoen voor tweedeklasser ASV Arkel.


“Ik tob al jaren met een onwillige achillespees. Eindelijk leek ik op de weg terug en toen kwam corona”, trapt Yoessef Pyla af. 

De inmiddels 28-jarige rechtsback voelde zich nog niet topfit. “Zeker niet voor de derde divisie. Ik heb nog even overwogen om naar de zaterdagafdeling te gaan, maar dat niveau is wel erg laag.” 

Hele zondag onderweg
Voetballen op niveau vergde veel hun privéleven. “Twee avonden trainen ging nog wel, maar je was heel de zondag onderweg. Uitwedstrijden naar Zuid-Limburg en de Achterhoek waren geen uitzondering. Persoonlijk zit ik in een tussenfase van mijn jonge leven. Ik ben net afgestudeerd als sportfysiotherapeut en voor er kinderen komen, wil ik nog leuke dingen doen met mijn vriendin. In deze corona-tijden zit reizen er even niet in, maar hopelijk in de toekomst wel. Meer vrijheid is ook lekker, net zoals een biertje drinken na afloop van een wedstrijd met mijn voetbalvrienden”, zegt Stefan van Hulst (27).

“Arkel heeft kwaliteit genoeg, maar tactisch kan het beter”, vindt Van Hulst. “De eerste weken hebben we gezien dat looplijnen anders moeten, net zoals de manier van druk zetten”, vult Pyla aan. “Maar wij zijn geen Messi’s die even komen zeggen hoe het moet.”

Theo Sprong
Freelance-journalist Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal
Volg @TheoSprong1963 op twitter >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup