Logo regio-voetbal.nl
<p>• Herovina-trainer Glenn Calor.</p>

• Herovina-trainer Glenn Calor.

(

Foto:Rick den Besten

)
Voorbeschouwingen

Glenn Calor zet met Herovina in op top-4 en nacompetitie

  •   keer gelezen   Nieuws

HERWIJNEN • Herovina streed vorig seizoen om de titel en wel dit jaar min of meer hetzelfde. “We willen minimaal een plek in de top-4 en deelname aan de nacompetitie”, zegt trainer Glenn Calor. In Herwijnen ligt er echter één probleem op de loer: de smalle selectie. 


In de laatste bekerwedstrijd bij Vuren kreeg Calor net aan elf man op de been. De bank vulde hij met jeugdspelers. “En die doen het goed en zijn enthousiast, dus dat is wel heel fijn. Dat wordt komend seizoen ook een belangrijke pijler. We moeten jeugd gaan klaarstomen voor het eerste elftal. We hebben een oudere garde met jongens als Kevin Steenbruggen, Frank Clements en Mark Muller. Die gaan écht een keer stoppen. Als je dan nog jeugd moet gaan inpassen, ben je te laat.” 

Meer beweging
Met die nieuwe jonge spelers hoopt ook wat meer verrassing in de speelwijze te leggen. “Door de smalle selectie wordt je in je spel ook wat voorspelbaar. We willen wat meer beweging van de zijkanten krijgen. Dan kun je de oudere spelers in de as wat meer ontlasten”, legt Calor uit.

Over de voorbereiding is hij niet ontevreden. “Die laatste wedstrijd tegen Vuren was niet goed, maar we weten hoe dat komt. Over het algemeen gaat het best aardig. We maken nog wel wat te veel fouten, maar werken er ook hard aan om dat eruit te krijgen. En als het wat minder loopt, zijn we wel in staat af en toe een tandje erbij te steken.”

Maarten van Hoogevest
Freelance-redacteur Regio-Voetbal en Het Kontakt Leerdam
Volg @MvanHoogevest op twitter >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup