Logo regio-voetbal.nl
<p>• Margot Leeman.</p>

• Margot Leeman.

(Foto: Peter Verbeek)
Voorbeschouwingen

Margot Leeman: duizendpoot van Vianen

  •   keer gelezen   Nieuws

VIANEN • Margot Leeman zit er niet mee dat zij de enige vrouw is in het voetbalwereldje van Vianen. Haar prioriteit is de medische verzorging, maar het takenpakket dat ze op haar bordje heeft genomen om de technische staf te ontlasten is indrukwekkend.


Als onmisbare vrijwilliger was Margot bij Brederodes betrokken bij alle jeugdteams waarvan zoon Rick keeper was. Toen die in de gaten had dat hij niet in aanmerking kwam als doelman van de selectie, stapte hij drie jaar geleden over naar Vianen.

Barvrouw
“Bij Brederodes heb ik met Marcel Akkerman de JO17 en JO19 gedaan. Toen hij wist dat hij hoofdtrainer van Vianen zou worden, heeft hij gezegd dat hij mij graag bij de staf wilde hebben. Naast de verzorging maak ik de groepsapp aan voor elke wedstrijd, was ik de tenues, hang ze op in de kleedkamer, zet de stoelen in de dug-outs, ontvang scheidsrechter en tegenstander, houd de gele en rode kaarten bij, evenals de speelminuten, doelpunten en assists van elke speler, regel de teamuitjes en ben barvrouw na de trainingen.”

Krappe selectie
De selectie bleef zo goed als intact. Die is echter krap en daardoor uiterst kwetsbaar.

“Het is frustrerend dat alle clubs die de laatste twee seizoenen onder Vianen zijn geëindigd in andere poules zijn geplaatst en we daar alleen maar sterkere teams voor terug hebben gekregen. Daar komt bij de KNVB ons jaarlijkse verzoek om in Zuid te worden ingedeeld stelstelmatig negeert. Alles in ogenschouw nemend wordt het weer een moeilijk seizoen, maar gelukkig is iedereen zich daarvan bewust.”

Peter Verbeek
Freelance-redacteur Het Kontakt Vianen en Regio-Voetbal

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup