Afbeelding
Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie
voorbeschouwing

Tricht en Heukelum openen competitie weer tegen elkaar

18 sep 2020, 06:00 Nieuws Voorbeschouwingen 818 keer gelezen

REGIO LEERDAM • Net als vorig jaar openen Tricht en Heukelum de competitie in de tweede klasse tegen elkaar. Toen gebeurde dat in Heukelum maar zaterdag speelt Tricht eerst thuis.

Vorig seizoen begon Tricht in Heukelum met een daverende 1-6 zege, maar nadien won Tricht geen enkel competitieduel meer en wist Heukelum zich in de uitmatch met 0-3 winst duidelijk te revancheren. De vraag is hoe de streekderby in de gemeente West Betuwe ditmaal zal gaan aflopen. Scheidsrechter zaterdag is arbiter Mike Klaare uit Tiel.

LRC-SVL
LRC Leerdam speelt in de eerste klasse thuis tegen oude bekende SVL uit Langbroek. In Leerdam moet LRC deze eerste competitiematch kunnen winnen, al verliep de dinsdag goed afgesloten bekercampagne met twee nipte 2-1 zeges en één 3-1 nederlaag tegen tweedeklassers nogal stroef.

Woudenberg-WNC
WNC start de competitie in Woudenberg en hoopt daar na enkele ruime bekerzeges weer te winnen. De tegenstand in de eerste klasse zal echter veel groter zijn.

SC Everstein-MVV’58
SC Everstein en MVV’58 konden in de bekerwedstrijden nog niet overtuigen. In Everdingen moet zaterdag duidelijk worden welke club de zaken in de derde klasse D het eerst op orde zal hebben.

ONI-HSSC’61
HSSC’61 voetbalt in ’s Gravenmoer tegen ONI, dat vorig seizoen in klasse 3D hoge ogen gooide. Een gelijkspel in Brabant zou voor de Heicopse ploeg daarom al een gunstige competitiestart zijn.

GDC-Haaften
Haaften heeft in Eethen tegen het sterke GDC meteen een loodzware opgave, want GDC is in de derde klasse D één van de titelfavorieten en heeft verreweg de beste winstkansen.

Schoonhoven-Vuren
Vuren voetbalt ditmaal in de derde klasse C en de uitmatch in Schoonhoven wordt meteen al lastig. Met een gelijkspel tegen deze versterkte thuisclub zou Vuren zeker een goede prestatie leveren.

ASH-Beesd
ASH won vorig seizoen in de vierde klasse twee keer van Beesd. Ditmaal zal Beesd het in Hellouw beter willen doen. Of dit ook gaat lukken, is vers twee want ASH presteerde voor de beker heel verdienstelijk.

Peursum-Herovina
Herovina speelt in Giessenburg tegen Peursum, dat voor de beker met ongeslagen poulewinst imponeerde en onder meer twee derdeklassers uitschakelde. In de Alblasserwaard zal Herovina het dus moeilijk krijgen.

Lekvogels-Leerdam Sport
Leerdam Sport gaat op bezoek bij Lekvogels. Vorig seizoen werd het in Leerdam een gelijkspel en ook nu in Lexmond zal het krachtsverschil klein zijn.

Unitas-Asperen
Asperen voetbalt in Gorinchem tegen Unitas. In de vorige competitie werd het tussen beide teams twee keer een remise. Daar zal Asperen het nu na een grillige bekercampagne niet bij voorbaat ook voor willen doen.

SVS’65-OSC’45
SVS’65 ontvangt nieuweling OSC’45, dat uit het zondagvoetbal is overgestapt. In Spijk moet SVS’65 tegen deze Bossche ploeg met een overwinning van start kunnen gaan.

SV Noordeloos-Rhelico
Rhelico verloor voor de districtsbeker drie keer ruim. In Noordeloos mag Rhelico met een gelijkspel daarom al heel tevreden zijn.

Anton van der Giessen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app