Logo regio-voetbal.nl
• Frenk Keukens.
• Frenk Keukens. (Foto: Marcel van Dorst / ProShots / Kozakken Boys)
Voorbeschouwingen

Rijke historie IJsselmeervogels telt nu even niet bij Frenk Keukens

  •   keer gelezen   Nieuws

WERKENDAM • Voor de tweede wedstrijd op rij bewees Frenk Keukens hoe belangrijk hij binnen het team is. Zijn opdracht is niet gemakkelijk. In principe is hij rechtsback, maar bij balbezit wordt verwacht dat hij naar de middenlinie doorschuift en ook nog eens regelmatig de achterlijn van de tegenstander haalt.


Zaterdag scoorde hij op De Westmaat in en tegen Spakenburg weer een dikke acht. Dankzij twee identieke, aanvallende acties van de Gelderlander kon Mark Veenhoven tweemaal scoren en pakte Kozakken Boys met pijn en moeite een puntje mee. Het was voor Keukens al zijn derde assist. Keukens, die ook verdedigend zijn mannetje stond, kwam dan ook met een brede glimlach uit de kleedkamer voor het persgesprek. 

“De kop is eraf en over de seizoenstart mogen wij niet klagen. Ik ben echt heel benieuwd naar onze verdere prestaties in het seizoen. De selectie is naar mijn mening wat sterker. Er zit nog meer voetbal in, waardoor wij meer vooruit kunnen voetballen. Ik vond ons tegen ASWH een uur lang uitstekend spelen. In Spakenburg was het minder dominant. Wij lieten ons in duels nog wel eens aftroeven. Dat kan en mag natuurlijk niet.” 

Keukens is, in het tijdens het in januari van dit jaar gehouden trainingskamp in Mierlo bedachte systeem met wing-backs, een van de pijlers van het team. Kozakken Boys moet vooral met Keukens aan de rechterkant en de nu even geblesseerde Royston Drenthe aan de linkerkant, diep in de verdediging van de tegenstander penetreren.

Rendement
Het is opmerkelijk dat het rendement met Keukens aan de rechterkant het hoogst is. Hij weet vaak uit de rug van een tegenstander te komen en zo op de steekballen van zijn medespelers te reageren. Door middenvelders als Gwaeron Stout, Jeffrey Rijsdijk en vooral ook Mark Veenhoven moet hij worden vrijgespeeld. Veenhoven zelf lijkt het meeste rendement uit die acties te halen.

“Zaterdag ging dat geweldig omdat Frenk zo goed blijft kijken en mij twee keer kon aanspelen. De eerste bal was nog niet zo gemakkelijk om te scoren, maar ik kon het hoekje toch nog vinden.” De gelijkmaker, in de 84ste minuut, was echt een beauty. Veenhoven mikte de bal met gevoel in de bovenhoek. 

Zaterdag opnieuw een topper zoals er nog veel zullen volgen, want volgende week gaat de reis naar Katwijk. Keukens: “De historie van IJsselmeervogels kennen wij, maar het verleden telt nu even niet. Wij hebben met de ‘vogels’ van nu te maken en dat is ongetwijfeld een uitstekende ploeg.” 

Bij de Spakenburgers zullen zonder enige twijfel de ex-‘Kozakken’ Sanny Monteiro en Ahmed El Azzouti van de partij zijn. “Wij hebben nog wat goed te maken”, merkt Keukens op. “Volgens mij pakten wij vorig seizoen maar één puntje van IJsselmeervogels. Als wij mee willen blijven doen, zullen wij zaterdag de volle drie punten moeten opeisen.”

(bron: Kozakken Boys Thuispagina’s in Het Kontakt Altena)

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup