• Kozakken Boys - IJsselmeervogels (4-1).
• Kozakken Boys - IJsselmeervogels (4-1). Foto: Teus Admiraal
voorbeschouwing

Na IJsselmeervogels wacht voor Kozakken Boys alweer de volgende kraker: de topper in en tegen Katwijk

Nieuws 1.004 keer gelezen

LAND VAN ALTENA • De kraker tussen Katwijk en Kozakken Boys springt eruit komende zaterdag. Beide ploegen staan broederlijk samen met AFC op kop in de tweede divisie. Van broederlijkheid zal echter geen sprake zijn aan de boorden van de Noordzee. 

Kozakken Boys leverde afgelopen zaterdag een topprestatie door IJsselmeervogels met 4-1 van de troon te stoten. Tegen Katwijk kunnen de ‘Boys’ laten zien, dat het geen incident was. Een mooie uitdaging om nu door te pakken en ook Katwijk van de kop te stoten. Het moet voldoende motivatie geven om de harde noot in Katwijk te kraken. 

Hoofdklasse
In de hoofdklasse moet Achilles Veen wat doortastender aan de bak. Trainer John Karelse kan wel zeggen te kunnen leven met een punt tegen Jodan Boys afgelopen zaterdag, maar daarmee kom je er niet. Dus moet Veen zaterdag bij Smitshoek laten zien niet door de mand te vallen met de hoge verwachtingen. Tijd om in Barendrecht flink op de trom te roffelen.

Eerste klasse
In de eerste klasse kenden Almkerk en GRC 14 een uitstekende start van de competitie. Met name de winst van GRC 14 bij het sterke Roda’46 biedt perspectief. Het is wel waken voor hoogmoed zaterdag tegen het ook niet misselijke Woudenberg. Almkerk, dat FC Breukelen afgelopen zaterdag aan de haak sloeg, kan zich verder in de zetel hijsen als het zaterdag weet te winnen bij het Montfoort van de welbekende regiotrainer Theo de Boon.

Tweede klasse
Op De Ebbe moeten zaterdag de spetters eraf vliegen. Wilhelmina’26 neemt het op tegen De Zwerver. Het uitgangspunt moet zijn dat de nederlaag tegen SVW een vergissing was. Woudrichem krijgt Tricht op bezoek. Afgelopen zaterdag liep het nog allemaal niet naar wens voor de formatie van trainer Piet Saaman. Alle reden om zaterdag de mouwen wat verder op te stropen tegen de gasten uit Tricht. Altena krijgt het sterk voor de dag komende SVW op bezoek in Nieuwendijk. Vooral verdedigend zal Altena er moeten staan tegen de makkelijk scorende gasten uit Gorinchem. Sleeuwijk zal spierballen en vechtlust moeten laten zien om niet met lege handen terug te keren bij het sterk gestarte Roda Boys.

Derde klasse
In de derde klasse wacht GDC het altijd onberekenbare NEO’25. De gastheren mogen dan ook zeker niet onderschat worden. NOAD’32 is na de nederlaag tegen BLC uit op herstel bij TSVV Merlijn. Sparta’30 haalde er nog een punt uit tegen TSVV Merlijn. De Andelnaren zullen ook een ongekende inzet moeten tonen om een kans te maken bij BLC.

Zondag
Op zondag wacht Be Ready een thuiswedstrijd. De Hankenaren ontvangen Haarsteeg op het eigen honk en zullen de steun van de aanhang hard nodig hebben. Dussense Boys is hopelijk bekomen van het pak slaag met 7-0 bij RFC. Snel vergeten maar. De Dussenaren moeten meer zelfvertrouwen tonen om de nog florissante status op de ranglijst te behouden zondag tegen VCW uit Wagenberg.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app