Jesper van den Adel (Dilettant): ‘Mooier dan deze derby bestaat niet’ | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
<p>• Jesper van den Adel aan de bal in een vorige derby.</p>

• Jesper van den Adel aan de bal in een vorige derby.

(Foto: John Wijntjes)
Voorbeschouwingen

Jesper van den Adel (Dilettant): ‘Mooier dan deze derby bestaat niet’

  •   keer gelezen   Nieuws

KRIMPEN AAN DE LEK • Jesper van den Adel is klaar voor de derby van komende zaterdag tegen vv Lekkerkerk. “Dit zijn de wedstrijden waar je naar uitkijkt:, stelt de 32-jarige rechtsbuiten lachend vast. “Ik heb er ongelooflijk veel zin in.”


De voorbije seizoenen ontbrak de ‘Nederlek-clash’ op de kalender omdat Lekkerkerk en Dilettant in verschillende derdeklassepoules uitkwamen. “Ja, dat mis je dan wel hoor”, zegt Van den Adel. “De spanning, de aandacht voorafgaand, de publieke belangstelling en de gezonde rivaliteit tussen onze beide dorpen: ze maken deze wedstrijd altijd tot iets speciaals.”

Verademing
Lachend: “Nee, tot goed voetbal leidde het meestal niet. Maar dat is vrijwel altijd zo bij een derby. Maar wie weet gaat het deze keer anders. Lekkerkerk heeft zich versterkt. Die nieuwe spelers hebben veel voetballend vermogen en ervaring. Ook wij hebben er prima spelers bij gekregen: jongens die het verlies van Sven Schilders en Robin Seegers goed kunnen compenseren. Bovendien hebben we in de persoon van Djilmar Lawansuka een trainer die ons verzorgd wil laten voetballen. De lange haal komt steeds minder voor in ons spel. Ik moet zeggen: ik vind het een verademing.”

Heimwee
Eigenlijk was Jesper van den Adel gestopt met selectievoetbal. Dit voorjaar nam hij de beslissing om zich aan te sluiten bij een vriendenelftal van Dilettant. “Gewoon lekker ontspannen tegen een balletje trappen met een groep maten met wie ik eerder in het eerste had gespeeld”, grijnst hij.

“In de voorbereiding stond ik echter een paar keer bij het eerste te kijken en merkte toen dat het steeds meer begon te kriebelen. Erger nog: ik voelde een soort heimwee. Uiteindelijk pakte ik de telefoon en besloot ik bij de trainer te polsen of hij geïnteresseerd was in mijn mogelijke rentree. De reactie was enthousiast, waarop ik me meteen weer aansloot bij de selectie. Ja, dat gaf me opluchting. Ik bleek er toch nog niet klaar voor om afscheid te nemen van prestatievoetbal.”

Fit
Aan zijn trainingsinzet en conditie was niet te zien dat Jesper van den Adel alles bij elkaar maanden uit de roulatie was geweest. Hemzelf verbaast dat totaal niet. “Ik ben altijd al een type sporter geweest met een goede basisconditie. Ook na de zomervakantie, als ik niet veel gedaan heb, sta ik gewoon weer fit op het veld. Dat heb ik dit seizoen ook. In dat opzicht is er niets veranderd en merk ik absoluut niet dat ik de 30 gepasseerd ben. Wel is mijn rol binnen de spelersgroep veranderd in de loop der jaren. Ik behoor nu tot de routiniers en wil jongere spelers helpen om beter te worden. Ondertussen geniet ik nog steeds enorm van voetbal. En zeker van derby’s zoals tegen Lekkerkerk. Mooier dan deze wedstrijd bestaat niet!”

Jan Timmer,
Freelance-redacteur Het Kontakt Krimpenerwaard, Klaroen.nl en Regio-Voetbal
Volg @jtimmertekst op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup