• Jaimy Bravenboer.
• Jaimy Bravenboer. Foto: Richard van Hoek

Jaimy Bravenboer wil promoveren met Alblasserdam

Nieuws Voorbeschouwingen 1.469 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Voor Jamy Bravenboer is het seizoen alleen maar geslaagd wanneer Alblasserdam promoveert. “Het liefst door kampioen te worden en anders maar via de nacompetitie”, zegt de middenveldterriër van de zaterdagderdeklasser.

“We hebben een uitstekende selectie die écht een stap omhoog kan maken. Dat lieten we vorig jaar al zien, maar toen werd de competitie afgebroken vanwege de coronamaatregelen. Nu willen we opnieuw knallen.” 

De voorbije twee weken lukte dat laatste maar af en toe. “Eigenlijk speelden we alleen de eerste 25 minuten tegen Schoonhoven perfect op ons niveau”, blikt Bravenboer (24) terug. “Lekker tikken, alles over de grond en een hoge balcirculatie met veel lopende mensen. Heerlijk, man! Daarna echter zag je het goede spel wegebben en werd het alsnog een moeizame pot. Uiteindelijk werd het met de hakken over de sloot 3-2.” 

Eigen spel
“Ook in ons openingsduel met Groot-Ammers speelden we niet zoals we kunnen spelen. Het voetbal van Groot-Ammers ligt ons niet. Ze hanteren daar veel de lange bal en kleunen er flink in. Wij hadden daar met snel spel onderuit moeten spelen, maar dat lukte niet. Er was te weinig beweging en de balsnelheid lag veel te laag.”

“Een goede les, zeker ook naar komende zaterdag toe, wanneer we uit bij Streefkerk andermaal een lastige tegenstander treffen. Streefkerk zal er ongetwijfeld stevig in kleunen. Daar moet Alblasserdam niet in mee gaan, dat is duidelijk. Wij moeten ons eigen spel spelen. Vorig seizoen lukte dat prima op Streveland. Toen wonnen we vrij simpel. Ik ga er vanuit dat we ook nu de drie punten gaan pakken.”

Fanatisme
Jaimy Bravenboer speelt inmiddels vijf seizoenen voor Alblasserdam. “Ik kwam destijds over van Nieuw-Lekkerland waar ik altijd in de hoogste jeugdteams had gespeeld”, vertelt hij. “Op mijn 18e mocht ik samen met Niels Brekelmans en Beau Buwalda meetrainen met de selectie. Jan Verveer was toen nog hoofdtrainer bij Nieuw-Lekkerland. Uiteindelijk was de stap naar het eerste elftal net te groot. Zo kwam ik in het tweede terecht.”

“Nu, ruim vijf jaar later, denk ik dat ik het niveau van Nieuw-Lekkerland 1 wél aan zou kunnen. Ik heb echter niet meer de ambitie om bij Alblasserdam weg te gaan. Ik heb het namelijk geweldig naar mijn zin bij deze club en wil er alles aan doen om te promoveren. Bovendien heb ik een zwak voor onze trainer Dennis Schoonewil. Een geweldige kerel die enorm meeleeft en álles voor zijn cluppie geeft. Hij kan zich geweldig opwinden wanneer ik bijvoorbeeld diep ga en mijn positie als controleur op het middenveld even vergeet. Dan hoor ik keihard ‘Bráááávenboer’ over het sportpark galmen en zie ik hem druk gebarend langs de zijlijn staan. Mooi man, dat fanatisme. Zekere óók voor hem doe ik honderd procent mijn best.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app