Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

KNVB: 'Belangrijkste is dat er gesport kan blijven worden, competities gaan door'

Nieuws 2.337 keer gelezen

REGIO • De maatregelen om het coronavirus tegen te gaan zijn ingrijpend en treffen ook het amateurvoetbal hard, meent de KNVB. Niettemin zullen alle competities de komende drie weken gewoon doorgaan.

‘Het belangrijkste is dat er gesport kan blijven worden, voor de sport, voor de clubs en voor de spelers. Het is namelijk veilig en verantwoord om te voetballen. Dat vindt niet alleen de KNVB, dat vinden NOC*NSF en alle sportbonden in Nederland. Bewegen is gezond en belangrijk in deze tijd. Alle competities, veld- en zaalvoetbal, blijven dan ook de komende drie weken doorgaan volgens het huidige speelschema’, maakte de KNVB dinsdag bekend.

Er liggen gedegen protocollen die verantwoorde sportbeoefening mogelijk maken en houden. Dat heeft de afgelopen periode ook aangetoond. De belangenverenigingen van de Tweede en Derde Divisie (CVTD), het Centraal Orgaan Hoofdklassen (COH) en de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) onderschrijven het belang van het blijven voetballen.

Zware klap
“Dat deze nieuwe maatregelen, ondanks complimenten van de minister-president aan de sport, zijn genomen, is een enorm zware klap voor alle verenigingen en de vrijwilligers die keihard werken om een veilige situatie voor haar leden te creëren”, reageert Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB.

“We zijn blij dat we kunnen blijven voetballen, maar dit heeft wel enorme financiële consequenties voor de clubs en doet het verenigingsleven onwijs veel pijn. We ontkomen helaas niet aan deze maatregelen. We gaan ervan uit dat als iedereen zich aan de nieuwe maatregelen houdt, de sportparken en kantines over drie weken weer veilig open kunnen gaan voor publiek.”

Overleg
Het wegvallen van inkomsten uit publiek en kantines zullen sportverenigingen veelal niet zonder verlies kunnen opvangen. “We gaan daarom samen met NOC*NSF snel met de overheid in gesprek over de benodigde compensatie voor onze verenigingen. We gaan in dat overleg na of het derde steunpakket voldoende zal zijn voor de sportwereld, of dat er extra steun nodig is voor verenigingen.”

Er wordt door de KNVB hard gewerkt aan het verduidelijken van alle maatregelen voor het voetbal. Woensdag ontvangen clubs hierover meer gedetailleerde informatie en wordt die gepubliceerd op knvb.nl.

De maatregelen van het kabinet gelden vooralsnog tot en met dinsdag 20 oktober.

Lees ook: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport 

(bron: KNVB)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app