Kay Tejan: ‘Wij moeten de huidige lijn doorzetten en in de top van de tweede divisie blijven’ | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
<p>• Kay Tejan in actie tegen Capelle.</p>

• Kay Tejan in actie tegen Capelle.

(Foto: Marcel van Dorst - ProShots - Kozakken Boys)
Voorbeschouwingen

Kay Tejan: ‘Wij moeten de huidige lijn doorzetten en in de top van de tweede divisie blijven’

  •   keer gelezen   Nieuws

WERKENDAM • Kay Tejan is bij Kozakken Boys bezig aan zijn tweede seizoen. Zaterdag was hij belangrijk tegen Katwijk door de gelijkmaker binnen te werken. Dat moment werd niet alleen door de ‘boys’ gevierd, het leverde hem ook veel berichtjes uit het Quick Boys-kamp op.


Tejan baalt op dinsdag nog altijd van de wijze waarop Kozakken Boys zaterdag op De Krom in Katwijk opende. “Wij liepen echt te slapen achterin. Binnen vier minuten was het al 2-0 voor Katwijk, dat kan toch niet. Ik vond mijzelf voor de pauze, net als heel de ploeg, heel matig. Zeg maar slecht. Ik kwam niet in mijn kracht. Na rust kwam ik in de spits terecht en kon ik alle ruimtes bespelen. Wij kregen grip op de wedstrijd.” 

Met zijn treffer bezorgde hij niet alleen Kozakken Boys een punt waardoor de Werkendammers ongeslagen bleven, de treffer betekende ook twee verliespunten voor Katwijk. Hierdoor ging plaatsgenoot Quick Boys over de grote rivaal heen. Dat is uniek in het vissersdorp. 

Bij Kay Tejan liep direct na afloop zijn telefoon vol met leuke berichten van Nieuw-Zuid, de club waar hij eerder actief was. “In de meeste berichten las ik teksten als ‘heerlijk Kay’ en ‘lekker goaltje’. Zelf voel ik die rivaliteit binnen dat dorp niet zo. Ik ben Amsterdammer hè. Maar toen die Katwijkers mijn naam gingen scanderen en vaak ‘Tejan homo’ riepen, kreeg ik het door. Ik moest er wel om lachen hoor.” 

Contract
Kay Tejan heeft geen last van valse bescheidenheid. “Ik heb er als jonge speler altijd van gedroomd betaald voetbal te spelen en op tv te komen. Via Kozakken Boys, wat voor mij toch weer een heerlijke stap omhoog is, wil ik terugkeren in het profvoetbal. Nu zijn er wekelijks beelden op FOX. Kozakken Boys is het Barcelona van de tweede divisie”, stelde de aanvaller eerder tegenover deze krant.

Aan zelfvertrouwen ontbreekt het de Amsterdammer bepaald niet. “Ik heb in Werkendam bewust voor twee seizoenen getekend.” Het contract loopt overigens wel eind juni 2021 af. “Veel zaaknemers willen wat met mij. Ik doe daar op het moment helemaal niets mee. Maar als clubs op zoek zijn naar een creatieve aanvaller, dan weten zij mij te vinden. Vooralsnog zit ik hier bij Kozakken Boys goed.”

Doorzetten
Tejan was eerder actief bij drie clubs die nu ook in de tweede divisie uitkomen. Op 24 oktober is Jong Volendam de tegenstander. “Daar heb ik niets meer mee. Iedereen die daar destijds speelde is weg. Ook trainer Berry Smit, hij is naar IJsselmeervogels. Op 21 november gaan wij naar AFC in mijn eigen Amsterdam. Ook een mooie wedstrijd, al heb ik daar gemengde gevoelens bij. Als tweedejaars A-junior mocht ik bij AFC al met het eerste elftal meetrainen. Voor mijn gevoel ging het goed. Dat zei iedereen ook tegen mij. Toen moest ik opeens naar het tweede. De toenmalige trainer vertelde dat ik het nooit zou maken en dat ik beter kon stoppen met voetballen. Toch blijft het een heel mooie club.”

“Daarna nog op 12 december tegen Quick Boys. Maar eerst zaterdag HFC Haarlem als tegenstander. Met Daniël van Son speelde ik bij Volendam. Hem ken ik nog goed. Ik hoop dat Kozakken Boys de lijn kan doorzetten en een heel seizoen in de race blijft.”

(bron: Kozakken Boys Thuispagina’s in Het Kontakt Altena)

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup