Logo regio-voetbal.nl
<p>• Joran Schröder speelt met SteDoCo zaterdag de topper tegen Excelsior'31.</p>

• Joran Schröder speelt met SteDoCo zaterdag de topper tegen Excelsior'31.

(Foto: Rick den Besten)
voorbeschouwing Voorbeschouwingen

Weer topper voor SteDoCo

  •   keer gelezen   Nieuws

ALBLASSERWAARD • SteDoCo is de trotse koploper in de derde divisie. De koppositie wordt zaterdag 3 oktober verdedigd tegen Excelsior’31, dat evenveel verliespunten heeft (maar een wedstrijd minder heeft gespeeld). In de top-4 spelen ook Barendrecht en Harkemase Boys tegen elkaar, dus het wordt een interessante speelronde. Zonder publiek, maar dat is helaas niet anders. SteDoCo-Excelsior’31 zal wel op een livestream te volgen zijn.


Eersteklasser Sliedrecht is op eigen veld favoriet tegen het nog puntloze Montfoort SV’19 van Theo de Boon en Christiaan Perrier.

In de westelijke 1e klasse hoopt Papendrecht bij BVCB van de nul af te komen. Nieuw-Lekkerland heeft de smaak te pakken en wil SHO maar wat graag op de nul houden.

2F
ASV Arkel kent een valse start in 2F. Dat geldt voor tegenstander Wilhelmina’26 evenzeer. Dat alleen al is voldoende aanleiding voor een pot voetbal waar op Schoonzigt de vonken vanaf zullen vliegen. De Zwerver treft een GJS in vorm. De formatie van Marco Verbeek haalde uit de eerste twee duels de volle buit. Dat kan niet worden gezegd van Drechtstreek, dat nog puntloos is. Tegen Heukelum moet daar verandering in komen. Na Altena volgt voor SVW een nieuwe testcase, want koploper Roda Boys komt naar Molenburg.

3C
In 3C gaf De Alblas een 1-3 voorsprong tegen Vuren in de slotfase nog onnodig uit handen. De focus gaat tegen FC Perkouw dan ook op de volle winst. Streefkerk-Alblasserdam is een derby die voor de bezoekers in het teken staat van aanhaken. Gezien de Alblasserdamse ambities zal er op Streveland gewonnen moeten worden. 

Yannick de Bondt keert met Schelluinen terug naar sportpark Gelkenes, waar hij jarenlang speelde. Groot-Ammers is gewaarschuwd, want De Bondt was in de eerste twee speelronden op schot voor zijn nieuwe club. SV Meerkerk maakt ontegenzeggelijk progressie. Dat mogen de Koekkoek-elf laten zien tegen Hardinxveld, de tot nu toe ongenaakbare koploper. 

Het versterkte Schoonhoven is teleurstellend gestart, maar VVAC doet er goed aan op haar qui vive te zijn. Want de thuisclub gaat vast en zeker op zoek naar de eerste driepunter. Ameide ontvangt Vuren, dat verrassend sterk uit de startblokken geschoten is.

3D
HSSC’61 kwakkelde in de voorbereiding, maar staat nu in 3D toch maar mooi bovenaan. NEO’25 is wel één van de voorlopige concurrenten, dus de Heicoppers kunnen aan de bak.

4D
In 4D staat de derby tussen Lekvogels en SV Noordeloos op de rol. Peursum krijgt Asperen op bezoek en zet bij winst één van de concurrenten al op zes punten achterstand. Unitas zal weinig moeite hebben met het zwakke OSC’45.

Derde divisie zondag
De eerste overwinning van Unitas-zondag smaakt naar meer. Voor een passend vervolg zal Unitas van goeden huize moeten komen, want met Blauw Geel’38 komt de runner-up van de derde divisie naar Molenvliet.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup