Twee derby’s in Altena: Sleeuwijk-Woudrichem en NOAD’32-Sparta’30 [voorbeschouwing] | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
Foto: Jan Noorlandt
voorbeschouwing Voorbeschouwingen

Twee derby’s in Altena: Sleeuwijk-Woudrichem en NOAD’32-Sparta’30

  •   keer gelezen   Nieuws

LAND VAN ALTENA • Het zal flink wennen zijn komend weekend met de coronaperikelen. Een dichte kantine, geen toeschouwers en dus een sfeerloze ambiance. Op het programma staat wel de derby Sleeuwijk tegen Woudrichem. Wie als winnaar uit de strijd komt, is moeilijk te zeggen. Sleeuwijk is nog puntloos en smacht naar een driepunter. Woudrichem had afgelopen zaterdag een opsteker met de 6-0 tegen Tricht. Woudrichem zit dus licht in de favorietenrol, maar in een derby kan het alle kanten op.


Sleeuwijk - Woudrichem zal live op You Tube te volgen zijn.

Een andere derby vindt plaats in Wijk en Aalburg. Op het Korenzand staan NOAD’32 en Sparta’30 tegenover elkaar. Beide ploegen zijn de competitie matig tot slecht gestart en kijken reikhalzend uit naar de eerste zege.

Tweede Divisie
Kozakken Boys komt helemaal niet in actie door de coronaperikelen. Bij tegenstander Kon. HFC heerst namelijk een coronabesmetting.

Hoofdklasse
In Veen staan Achilles Veen en DHSC tegenover elkaar. Beide ploegen hebben de aspiraties om mee te doen voor promotie. Op de ranglijst staat Achilles Veen op de tweede plaats. DHSC staat vierde op slechts een punt achterstand. Dus kunnen er koppen gaan rollen zaterdag op De Hanen Weide.

Eerste klasse
Almkerk is goed bezig. De formatie van trainer Ad van Seeters staat zelfs ongeslagen tussen de koplopers in de eerste klasse. Tegenstander Zuidvogels doet het een stuk minder. Dus is de verwachting dat Almkerk weer drie punten bij gaat schrijven tegen de gasten uit Huizen.

GRC 14 gaat op bezoek bij Nivo Sparta. Beide ploegen staan in de kop van de ranglijst. GRC 14 zal gebrand zijn om deze keer als winnaar uit de strijd te komen in Zaltbommel en de forse nederlaag van de laatste keer uit te wissen. 

Tweede klasse
Wilhelmina’26 zal geladen zijn bij en tegen Arkel om de eerste driepunter binnen te halen. Dan zullen de Wijk en Aalburgers wel beter met de kansen om moeten gaan dan bij de met 3-0 verloren partij bij SVW.

Bij Altena loopt het gesmeerder. De Nieuwendijkers staan keurig bij de koplopers. Tegenstander EBOH moet echter niet onderschat worden. Het verschil op de ranglijst is maar twee punten. 

Derde klasse
Bij GDC liep het stroef de laatste wedstrijd tegen NEO’25. Bovendien bleven doelpunten uit. Tijd om zaterdag tegen MVV’58 de voeten weer eens te laten spreken.

Zondag
Be Ready doet het goed in de derde klasse. Zondag in Hank moeten de punten ook gepakt kunnen worden tegen Vlijmense Boys.

In de vierde klasse duikelt Dussense Boys naar beneden de laatste weken. Tegenstander SVC staat onder in de ranglijst. Mogelijkheden om het tij te keren dus in Standdaarbuiten voor de Dussenaren.

Nico van Es,
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup