Logo regio-voetbal.nl
<p>.</p>

.

(Foto: Marco Oomen)
voorbeschouwing

Topper tussen WNC en Nivo Sparta

  •   keer gelezen   Nieuws

REGIO LEERDAM • Zaterdag is de wedstrijd tussen de overburen WNC en Nivo Sparta in Waardenburg de absolute topper in de eerste klasse. Beide clubs zijn nog ongeslagen en hebben zelfs als enige ploegen in deze afdeling de maximale buit veroverd. WNC won zijn twee wedstrijden elk met twee goals verschil en koploper Nivo Sparta zegevierde zelfs al drie keer duidelijk.


Nivo Sparta begon dit seizoen ogenschijnlijk met wat minder ambities, maar na zeges op Montfoort SV’19 en Zuidvogels werd vorig weekend in Zaltbommel ook het nog ongeslagen GRC 14 overtuigend verslagen. WNC klopte zowel Woudenberg als Roda’46 en zag de uitmatch in De Bilt afgelast worden. Zaterdag in Waardenburg moet blijken welke van beide clubs ongeslagen blijft of dat dit via een gelijkspel zelfs allebei lukt. Na de 3-0 nederlaag van vorig jaar in Zaltbommel en de imposante competitiestart van Nivo Sparta zal WNC zaterdag wel dubbel gewaarschuwd moeten zijn.

GRC 14-LRC
LRC Leerdam staat na al drie nederlagen onderaan in de eerste klasse. Dat is na de tweede plaats en de periodetitel van vorig seizoen een fikse tegenvaller. In Giessen wordt herstel voor LRC zaterdag lastig. GRC 14 begon met twee zeges maar kreeg in Zaltbommel vorig weekend ineens lelijk de kous op de kop. Vorig jaar verloor LRC in Brabant nipt van het immer strijdlustige GRC 14. Nu is een betere Leerdamse prestatie dringend nodig om na de slechte competitiestart snel de weg omhoog te hervinden.

Heukelum-Sleeuwijk
Heukelum ontvangt Sleeuwijk, dat vorige week in de derby tegen Woudrichem verrassend de eerste overwinning en de eerste punten pakte. Met twee uitzeges tegen beide hekkensluiters en één thuisnederlaag tegen de koploper is Heukelum de competitie in de tweede klasse aardig begonnen. Zaterdag zal Heukelum nu ook op eigen veld wel eens willen winnen. Net als vorig seizoen tegen Sleeuwijk met 3-1 lukte. Al is het ontbreken van de geschorste aanvoerder Sil van Putten voor Heukelum wel een handicap. Scheidsrechter in Heukelum is arbiter Jerry Molenaar uit Ophemert.

Roda Boys-Tricht
Tricht speelt zaterdag in Aalst tegen Roda Boys, dat ongeslagen met zeven punten op de derde plaats staat. Na drie duidelijke nederlagen zonder ook maar één gescoord doelpunt is Tricht daarentegen in de tweede klasse hekkensluiter. Een gelijkspel in de Bommelerwaard zou voor trainer Frank Brands met Tricht tegen zijn vorige club Roda Boys al een prima prestatie en een aangename verrassing betekenen.

Vuren-SV Meerkerk
Vuren staat in de derde klasse C tot veler verbazing ongeslagen op de tweede plaats. Dat is veel beter dan in het moeizame vorige seizoen in een andere derde klasse. Tegen middenmoter SV Meerkerk wil Vuren thuis deze voortvarende competitiestart graag continueren. Met de flinke productiviteit van de laatste weken moet dit voor Vuren op eigen veld ook haalbaar zijn.

Haaften-SC Everstein
Haaften pakte vorige week in de derde klasse D na twee nederlagen tegen titelkandidaten zelf in Zuilichem de eerste kostbare competitiezege. SC Everstein verloor tussendoor de derby in Hei- en Boeicop, maar huist dankzij twee thuisoverwinningen toch keurig in de subtop. Het lijkt helemaal een open zaak hoe het zaterdag tussen deze twee streekploegen in Haaften zal gaan aflopen.

HSSC’61-BZC’14
HSSC’61 leed vorige week in Sprang Capelle na twee 3-1 zeges de eerste nederlaag. In Hei- en Boeicop moet HSSC’61 zaterdag tegen de bescheiden gerangschikte fusieclub BZC’14 weer op het zegepad kunnen terugkeren, want de gasten zijn vooral defensief kwetsbaar.

MVV’58-NEO’25
MVV’58 voetbalt in Meteren tegen NEO’25, dat nog zonder enig tegendoelpunt ongeslagen op een gedeelde tweede plaats in de klasse 3 D prijkt. Met drie duidelijke nederlagen was de Meterense competitiestart erg slecht. Zaterdag tegen het gedegen NEO’25 zijn de perspectieven ook niet groot.

Leerdam Sport-ASH
Leerdam Sport en ASH zijn in de vierde klasse allebei nog ongeslagen met zelfs de maximale oogst. Thuisclub Leerdam Sport voetbalde echter nog pas één keer, maar ASH won al driemaal en is knap koploper. In Leerdam zal die verrassende Hellouwse koppositie zeker flink in gevaar kunnen komen.

Asperen-Well
Asperen ontvangt Well, één van de hekkensluiters. Als Asperen dit seizoen weer bovenin de vierde klasse wil gaan meedoen, dient tegen het zwakke Well ook deze tweede thuiswedstrijd te worden gewonnen.

Herovina-Unitas
Herovina staat met slechts één punt teleurstellend laag op de ranglijst in de vierde klasse. Gast Unitas is nog ongeslagen en doet het met een sterker team dan vorig seizoen beter dan de thuisclub. In Herwijnen wordt herstel voor Herovina tegen Unitas dus een nieuwe pittige opgave.

SV Noordeloos-SVS’65
SVS’65 wil in Noordeloos de ongeslagen status graag continueren. SV Noordeloos verspeelde vorige week in Lexmond twee keer een voorsprong, maar pakte daar wel het eerste punt en wist SVS’65 vorig seizoen in Spijk te verrassen. Nu zal SVS’65 het in de Alblasserwaard beter willen doen.

Beesd-Kerkwijk
Beesd krijgt zaterdag het onberekenbare Kerkwijk op visite. In dit derde duel hoopt Beesd na een nipte nederlaag en een gelijkspel op de eerste overwinning, maar vorig seizoen wist Beesd beide keren niet van Kerkwijk te winnen. Gaat dit Beesd nu wel lukken?.

Rhelico-Peursum
Rhelico is na twee wedstrijden nog puntloos en zaterdag wordt het thuis tegen het sterke Peursum weer lastig. Een gelijkspel tegen de nog ongeslagen ploeg uit Giessenburg zou in Rumpt voor het moeizaam scorende Rhelico al een prima prestatie betekenen.

Anton van der Giessen,
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup