• Floren Streefkerk haalt uit in de legendarische nacompetitiefinale tegen De Zwerver.
• Floren Streefkerk haalt uit in de legendarische nacompetitiefinale tegen De Zwerver. Foto: Rick den Besten

Floren Streefkerk in bloedvorm: ‘Ontzettend jammer dat voetbal weer wordt stilgelegd’

Algemeen 2.355 keer gelezen

AMEIDE/MEERKERK • Aanstaande zaterdag zou de onvervalste derby tussen de aartsrivalen Ameide en SV Meerkerk weer op het programma staan. Maar COVID-19 gooit opnieuw roet in het eten. Vanaf komend weekend geen voetbal op de amateurvelden, zelfs niet via livestreams.

“Wat ontzettend jammer dat het weer wordt stilgelegd. Juist ook voor deze wedstrijd”, baalt Floren Streefkerk. “Vorige week zaterdag verloren we voor het eerst in negen wedstrijden. Van topfavoriet Hardinxveld, maar dat is geen schande. Afgelopen zaterdag speelden we gelijk in en tegen Vuren. We waren klaar voor Ameide.”

Werklust
De snelle en veel scorende spits is in bloedvorm. “We werken voor elkaar en gaan ervoor. Het grote verschil ten opzichte van de afgelopen jaren. Bovendien hebben we met Gert-Jan Koekkoek een hele leuke trainer, die dito trainingen geeft. Iedereen luistert naar hem. Met bijna altijd succes.”

“Met enkele omzettingen in de rust werd Hardinxveld toch zenuwachtig toen we begonnen te scoren. Jammer dat we telkens net niet de aansluittreffer wisten te maken. Maar zolang we onze taken uitvoeren, blijven de resultaten vanzelf komen. Als we zo door zouden gaan, is een plek in de top-5 mogelijk.”

Weg uit Ameide
“Ik ben geboren in Meerkerk en het blijft mijn cluppie. Met mijn ouders woon ik nu in het verkeerde dorp. Ik wil terug naar Meerkerk en in ieder geval zo snel mogelijk weg uit Ameide”, lacht de 26-jarige Floren Streefkerk.

Samen met de iets jongere Thijs van Klij speelde hij al in de jeugd op het voormalige sportcomplex ‘t Hoog.

“Samen doorliepen we alle jeugdelftallen en kwamen we min of meer ook gelijk in het eerste elftal. Ik debuteerde op mijn zeventiende tegen Groote Lindt, dat was onder Marcel van Steenis. We waren nog A-junioren, maar door een tekort aan senioren speelde ik vroeg in de middag bij het tweede en zat ik vaak bij het eerste op de bank. Volgens mij was ik destijds de speler met de meeste wedstrijden achter mijn naam. Een leerzame tijd, waar ik veel profijt van heb gehad. Want ik ontwikkelde mij razendsnel tussen de grote jongens, die net een stapje sneller waren.”

Tegenover elkaar
Eenmaal in de senioren heeft Streefkerk altijd deel uitgemaakt van de A-selectie. “Na Marcel van Steenis kwam Bert Buizert en vervolgens Roger d’Hollosy en Theo de Boon. Theo is een hele goede trainer, die net als Gert-Jan een wedstrijd kan laten kantelen. Gert-Jan is nu overigens voor de derde keer mijn trainer. Ik heb hem in de F’jes en ook in de A-junioren gehad, toen hij assistent was van Gert-Jan Westerhout. Op zich wel leuk, want dit seizoen staan ze als trainers tegenover elkaar.”

Op karakter
Het zijn altijd aparte wedstrijden, weet ook Streefkerk. “Je wil altijd winnen en zeker van Ameide, het maakt niet uit hoe. Ik wil in ieder geval altijd een tikje extra mijn best doen. Geen 100, maar minimaal 120%. Op zich ben ik al een voetballer die op karakter speelt. Met mijn werklust loop ik op elke bal en met mijn snelheid heb ik ‘m ook vaak. Om daarna ook regelmatig te scoren. Ik heb er tot nu toe al negen gemaakt, dan tel ik de voorbereiding en de beker mee. We hebben met Daan van der Leun, Melvin van den Heuvel en Sander Slomp een heerlijke aanval. Ik behoor al tot de ouderen van onze selectie”, beseft de heibaas van professie.

“Overdag sta je weleens in de regen en de kou, maar gelukkig trainen we tegenwoordig op kunstgras en is er geen blubber te zien.”

En voorlopig ook geen competitievoetbal. “Ik hoop dat het weer snel voorbij is. Een zaterdag zonder voetbal is niks. Ik moet nu wat anders verzinnen. Thuisblijven is niet mijn ding, misschien kan ik wel gaan werken. Dan heb ik nog iets te doen in het weekend. Want thuiswedstrijden van Ajax bezoeken zit er voorlopig ook niet in.”

Theo Sprong

Freelance-journalist Het Kontakt - Alblasserwaard en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden