Afbeelding
Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie

Voetbalclubs West Betuwe vragen gemeente om financiële steun

Nieuws 2.803 keer gelezen

WEST BETUWE • Nu de kantines voor de tweede keer dit jaar hun deuren hebben moeten sluiten, kloppen de voetbalclubs uit West Betuwe bij de gemeente aan om financiële steun.

MVV’58-voorzitter Wammes (namens de clubs in voormalig Geldermalsen), Vuren-voorzitter De Heus (namens de clubs in voormalig Lingewaal) en DSS’14-voorzitter Gijsberts (namens de clubs in voormalig Neerijnen) richten zich in een gezamenlijke brief tot Ton van Maanen, wethouder sportzaken van de gemeente West Betuwe. Zij wijzen erop dat de voetbalverenigingen voor de tweede keer dit jaar hun kantine hebben moeten sluiten.

‘Hierdoor lopen alle verenigingen een belangrijke bron van inkomsten mis; dit heeft gevolgen voor de financiële positie van elke vereniging. Daar staat op dit moment tegenover dat de meeste kosten voor de clubs onverminderd doorlopen’.

Oplossingen
Andere gemeenten in Nederland komen clubs tegemoet middels bij voorbeeld het kwijtschelden van de huur of andere regelingen. ‘Hiermee zullen veel clubs zich geholpen en gesteund voelen. Voor zover wij hebben vernomen zijn er op dit moment geen dergelijke initiatieven vanuit onze gemeente, waar wij juist in deze tijd nadrukkelijk wel de behoefte hebben aan meer (financiële) ondersteuning. Vriendelijk willen wij u vragen om samen met ons mee te denken naar oplossingen in de ontstane situatie, zodat wij gezamenlijk deze crisis kunnen overwinning’.

Sporten belangrijk
De voetbalclubs respecteren overigens alle door de overheid genomen maatregelen en volgen deze ook op. Zij wijzen wel op het belang van kunnen sporten, zeker in deze onzekere tijden. ‘Sporten is goed voor je fysieke en mentale gezondheid. Ook voor onze jeugd is sporten, meer dan ooit, een wezenlijk onderdeel in hun leven. Wij zien als verenigingen hierin een belangrijke rol weggelegd om hier op een positieve en actieve wijze in bij te dragen’.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden