Logo regio-voetbal.nl
Foto:
ingezonden mededeling

Redenen waarom je kiest voor voetbal

  •   keer gelezen   Nieuws

Voetbal, geen mens is er onbekend mee. Het verbindt publiek wereldwijd met zijn immense populariteit. Als je niet bekend bent met sport, is voetbal een van de makkelijkste om mee te beginnen. Het is toegankelijk, want kleur, lengte en dikte, het maakt allemaal niets uit. Iedereen is welkom. Bovendien is het goed voor het ontwikkelen van team-player kwaliteiten. Er zijn bijna geen banen waar dit geen vereiste is. Maar waarom zou jij moeten kiezen voor voetbal? Lees hieronder de belangrijkste redenen. 


Simpel
In principe heb je voor een potje voetbal weinig nodig. Ten eerste is er een bal nodig. Verder moet er een doel aanwezig zijn en een afbakening voor een veld. Als laatst is geschikt schoeisel noodzakelijk. Op straat zijn stevige sportschoenen voldoende, maar op een grasveld heb je al gauw grof profiel of zelfs schoenen met noppen nodig.

Overal is het mogelijk om een potje te organiseren. Een grasveldje middenin het bos, een pleintje tussen twee flats is of simpelweg in de achtertuin, de mogelijkheden zijn eindeloos. Voetbal is niet alleen een technische sport, het is ook een creatieve sport. Nieuwe en ijsbrekende oplossingen zijn soms nodig om een wedstrijdje voetbal te organiseren. Vergelijkbaar met het bedenken van oplossingen om je man te passeren op het veld. Het begint al bij fundamenten van het organiseren van het voetballen. 

Geen onderscheid
Als je in staat bent een bal snelheid mee te geven, is voetballen binnen handbereik. Het moet ergens beginnen tenslotte. Het mooie en ontroerende aan voetbal is, dat iedereen welkom is. Er wordt geen onderscheid gemaakt. Het gaat om plezier hebben voor iedereen.

Bovendien is het niet lastig om de beginselen te leren. Binnen een paar dagen heb je het al onder de knie. Vooral bij jongere kinderen komt dit heel gauw naar voren. Het trappen van een bal is al een bron van adrenaline. De verfijnde techniek komt natuurlijk met meer oefening in de loop der jaren. 

Uiteindelijk is voetbal een soort schaakspel. De grotere potjes in bijvoorbeeld de Champions League zijn fantastisch om te zien. Twee grootmachten die elkaars sterke punten onschadelijk proberen te maken. Strategie, fit zijn, scherpte en fanatisme liggen hieraan ten grondslag. 

Leiding geven
De correlatie lijkt misschien vaag, maar leiding geven op het voetbalveld heeft veel gemeen met het leiding geven binnen een bedrijf. Dit is niet bereikt in een dag. Bij de pupillen ziet men vaak de jonge leidertjes al ontstaan. Ware leiders in het bedrijfsleven, zijn vaak ook geschikt om een aanvoerdersband te dragen op het voetbalveld. Verantwoordelijkheid nemen, delegeren en coördineren, zaken die niet alleen bij een directie voorkomen, maar ook op het veld.

Alle lengtes zijn nodig
Voetbal is geen sport waar de gemiddelde lengtes het meest floreren. Er wordt niet gediscrimineerd op lengte, omdat zij bijvoorbeeld de extra lange t-shirts niet passen. Lang zijn heeft zoveel voordelen. Een vast aanspeelpunt centraal voorin, waar altijd een lange bal naartoe kan. Bovendien kan alles doorgekopt worden. Een lange spits is een wens voor elke coach. Coaches als José Mourinho, die graag op de counter spelen, hebben graag een kopsterke lange spits voorin. Lange mannen ziet hij graag in zijn team. 

In zijn tijd bij Manchester United speelde Marouane Fellaini. Het was een aankoop waar lang niet iedereen tevreden over was. José was er echter enorm blij mee, met de tactiek die hij hanteerde tijdens zijn leiding bij the Reds.

Of kijk maar eens naar Henk Veerman bij S.C Heerenveen. Henk heeft een lengte van maar liefst 1.99m. Wanneer je naar een wedstrijd van Heerenveen kijkt zie je dat er vanaf de zijkant hoge ballen richting Henk Veerman gaan, waarbij hij ze dan mooi inkopt. Wanneer Henk Veerman op zoek gaat naar nette kleding heeft hij extra lange overhemden nodig. En webshop die dat aanbiedt is mouwlengte7.com. Specialist in extra lange overhemden voor lange mannen en voetballers, zoals Henk Veerman. 

(ingezonden mededeling)

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup