Logo regio-voetbal.nl
Foto: Kontakt Mediapartners

Jan Dirk van der Zee: ‘KNVB komt volgende week met plan B’

  •   keer gelezen   Nieuws

REGIO • Directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee van de KNVB pleit in zijn woensdag verschenen column bij het kabinet voor duidelijkheid en voor een nieuw perspectief. En ook: ‘Er is meer noodsteun nodig’.


Van der Zee schetst een situatie in Nederland waarin de zorgen met de dag toenemen. ‘Als ik voor mezelf spreek, zie ik de enorme dilemma’s waar het kabinet mee worstelt en begrijp ik dat we worden beperkt in onze mobiliteit om het aantal besmettingen terug te brengen. De onrust in de ziekenhuizen neemt met de dag toe. Strengere maatregelen waren daarom hard nodig. Toch mag je je vraagtekens plaatsen bij een aantal beslissingen die de amateursport onevenredig hard treffen. Het frustreert en demotiveert miljoenen buitensporters. Die snappen niet dat je binnen wel mag fitnessen met dertig personen, maar normaal trainen in de frisse buitenlucht er niet bij is. In plaats daarvan mag er alleen nog maar getraind worden in groepjes van vier personen’.

Rek is eruit
‘Overigens begrijp ik ook hier het dilemma. Het kabinet weet dat sporten essentieel is voor de fysieke en mentale weerbaarheid. Geen overbodige luxe in deze pandemische tijd. En natuurlijk kun je wel gaan fitnessen of hardlopen, maar de meeste Nederlanders sporten liever in teamverband in de buitenlucht en snakken naar de gezelligheid op de club. Het zal daarom niemand verbazen dat we bij de KNVB voor het eerst merken, dat ondanks het enorme aanpassingsvermogen, de rek eruit is bij verenigingen. Steeds vaker speelt de vraag: hoe gaan we onze leden behouden? Liet je tot en met de zomer je club niet in de steek, nu komen de opzeggingen binnen’.

Coronaproof voetballandschap
‘Het is tijd voor duidelijkheid en een nieuw perspectief. Willen we de unieke Nederlandse sportinfrastructuur met het voetballandschap behouden, dan moet er snel een ander vooruitzicht geboden worden. Weer voetballen, zoals voetballen bedoeld is. Hiertoe komen wij volgende week met Plan B, een Corona-proof voetballandschap. Daarnaast is er nog meer noodsteun nodig tot in ieder geval het einde van dit jaar. Maar vergeet ondertussen vooral niet het allerbelangrijkste: een duidelijk toekomstperspectief’.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup