Logo regio-voetbal.nl
Foto: nl.123rf.com
ingezonden mededeling

Uitleg over hoe wedden op sport werkt

  •   keer gelezen   Nieuws

Veel mensen blijven tegenwoordig thuis om te wedden op sport. De reden is dat er veel weddenschappen beschikbaar zijn bij online bookmakers.


Niet alleen sport, maar ook andere evenementen en gebeurtenissen zoals de Champions League, Wimbledon of Grand Prix Darts. 

Voor meer informatie over sportweddenschappen kun je goed terecht op Wedwiki.nl. Ze geven tips voor wedden op voetbal, wielrennen, schaatsen, formule 1, darten, paardenrennen en nog veel meer. 

Leer op welke wedstrijden je het beste geld kunt inzetten of kom erachter welke voordelen wedden op sport via het internet met zich mee brengt.

Handige tips voor sportweddenschappen
Het is belangrijk om op zoek te gaan naar tips voor de sportweddenschappen die je plaatst. Door goed onderzoek te hebben gedaan of een sport al langer te volgen ben je meer in het voordeel. Je kunt beter inschatten wat de vorm van een speler of club is, wat de onderlinge resultaten van wedstrijden zijn, en andere dingen zoals blessures van belangrijke spelers.

Je hoeft niet alleen op de wedstrijden zelf geld in te zetten. Er zijn ook tips voor wie een eindtoernooi wint of wie zich goed weet te kwalificeren in voorrondes zoals bijvoorbeeld bij Formule 1. 

Bovendien vind je betrouwbare bookmakers waar je zelf een account aan kunt maken.

Welke weddenschappen zijn mogelijk?
Op het internet zijn er honderden weddenschappen mogelijk.

Neem als voorbeeld alleen al voetbal:
• Eindresultaat winnaar;
• Eerste helft uitslag/ tweede helft uitslag;
• Hoeveel hoekschoppen er genomen worden;
• Wie krijgt een gele of rode kaart;
• Inzetten op gelijkspel;
•  Winnaar van groot hoofdtoernooi

Andere weddenschappen zijn weer mogelijk bij bijvoorbeeld wedden op darten:
• Wie gooit de meeste 180-ers in een belangrijk toernooi;
• Wie wint de wedstrijd en met hoeveel legs of sets verschil;
• Wat is de hoogste uitgooi en/ of wordt er 170 uitgegooid;
•    Wordt er een 9-darter gegooid – en door wie?

Dit zijn maar twee sporten en enkele voorbeelden. Als een belangrijke wedstrijd zoals een finale wordt gespeeld dan zijn er vaak meerdere sportweddenschappen beschikbaar gesteld door de bookmakers. Dit gebeurt bijvoorbeeld ook vaak bij echte klassiekers zoals FC Barcelona tegen Real Madrid.

Welke evenementen kan ik geld op inzetten?
De evenementen zijn er in allerlei soorten en maten. Van voetbal heb je bijvoorbeeld de Champions League, Bundesliga, Eredivisie en Serie A. Met darten heb je weer evenementen zoals Grand Slam, European Championship, Darts Grand Prix of Dutch Masters.

Tegenwoordig zijn de E-Sports ook erg populair om op te wedden. Toernooien voor bekende games zoals Fortnite, League of Legends of Call of Duty worden gehouden waarop je kunt wedden.

Populairste sporten om op te wedden
In Nederland zijn de populairste sporten om op te wedden:
• Voetbal;
• Tennis;
• Paardenrennen;
• Formule 1;
• Darten;
• MMA;
• Schaatsen

Populaire evenementen om op te wedden zijn onder andere het Euro Songfestival en de Olympische Spelen.

Bookmakers om geld in te zetten
Bekijk de beoordelingssites om erachter te komen welke bookmakers betrouwbaar zijn. Ervaren experts hebben elke website goed getest en belangrijke punten gecontroleerd.

Het wordt hoog aanbevolen om bij goksites te spelen die in het bezit zijn van een vergunning. Doordat ze onder toezicht staan weet je zeker dat gewonnen prijzen echt uitbetaald worden.

Hoe kan ik betalen?
Betalen gaat tegenwoordig snel en eenvoudig via Trustly bij de meeste bookmakers. Het is een alternatief voor iDEAL omdat er op dit moment nog niet gericht mag worden op de Nederlandse consument.

Betaal ook met vertrouwde e-wallets zoals PayPal, Neteller of Skrill. Via Bankoverschrijving kan het wat langer duren voordat je het geld op je account hebt staan maar over het algemeen zijn transacties erg snel verwerkt en kun je meteen echt geld inzetten op een sport naar keuze.

Conclusie
Voor meer uitleg over sportweddenschappen kun je terecht op WedWiki, de website voor informatie over wedden op sport.

Lees meerdere artikelen door om betere keuzes te maken of beter om te gaan met je geldbeheer.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup