Logo regio-voetbal.nl
<p>• De brand bij BZC'14 in Brakel richtte grote schade aan.</p>

• De brand bij BZC'14 in Brakel richtte grote schade aan.

(Foto: Gerald van Zanten)
foto-update

BZC’14-voorzitter Lars Pijlman: ‘Dit is voor onze club een gigantische klap’

  •   keer gelezen   Nieuws

BRAKEL • In de vroege donderdagmorgen werd een groot deel van de kleedkameraccommodatie van voetbalvereniging BZC’14 aan de Brakelse Veerdam door brand verwoest. De schade aan gebouwen en materialen is groot.


Rond 02.00 uur kwam bij de brandweer de melding van de brand aan de Veerdam binnen. Een passant, in een camper overnachtend aan de Waal, zag de vlammen uit de gebouwen komen. 

Twee uur eerder rukte een eenheid al uit om in het nabijgelegen Zuilichem de brand van een vrachtwagencombinatie te blussen. De truck brandde volledig uit. De politie sluit in beide gevallen brandstichting niet uit. 

Vuur op twee plaatsen begonnen
Bij Brakel is men voorzichtig over de oorzaak van de brand. Duidelijk is wel dat het vuur op twee plaatsen is begonnen.

Anne-Marije Edelman, bij BZC’14 bestuurslid facilitaire zaken, was in de nacht als één van de eersten ter plaatse. “Knap werk van de brandweer uit Nederhemert dat zij het clubhuis, dat toch maar op drie meter afstand staat, hebben kunnen sparen.” Wel zijn er door de hitte wat ruiten van het gebouw gesprongen en is er schilderwerk afgebladderd. 

Tranen
Voorzitter Lars Pijlman weet nog geen antwoord op de vraag hoe het nu verder moet. “Dit is voor BZC een gigantische klap. Toen ik het vanmorgen om zeven uur zag, had ik tranen in mijn ogen. Kleedkamer een en twee waren in de zomer door eigen mensen compleet gerenoveerd. Het dak was vernieuwd. Er zijn nu nog drie kleedkamers over, maar op dit moment hebben wij geen water. Naast de kleedkamers is de verzorgingsruimte en het scheidsrechterslokaal onbruikbaar geworden. De warmwatervoorziening is verloren gegaan. Deze week was de beregeningsinstallatie ter waarde van 5000 euro binnengezet. Ook die is verloren.”

“Heel erg is vooral ook het verlies van alle materialen zoals de 250 wedstrijd- en trainingsballen en alle tenues van de teams. Wij zijn ondanks de huidige coronasituatie een gezonde club, maar nu dit er overheen komt wordt het ook voor ons lastig het hoofd boven water te houden.” 

Slaan ons er doorheen
Voormalig voorzitter Peter Boerop kwam dondermorgen eveneens een kijkje nemen. “Dit is wel heel erg triest”, was het eerste wat hij kon uitbrengen. “Hier zit zo veel vrijwilligerswerk in. Dit is voor de club en die mensen ontzettend erg.”

Boerop herinnert zich nog de brand in 1984 toen het clubgebouw volledig afbrandde. “Daar zijn we ook weer bovenop gekomen, dus hier slaan wij ons ook wel weer doorheen.” 

Nieuwe accommodatie
BZC’14 is in gesprek met de gemeente Zaltbommel over een compleet nieuwe accommodatie. Pijlman: “Nog dit jaar komt er een voorstel in de raad en hopelijk gaat men met volle kracht vooruit voor het MFA (Multifunctionele Accommodatie), waar de sport met de beide scholen wordt gecombineerd. Een geweldig plan en ik hoop dat er nu stappen gezet worden. Realisatie duurt dan wel twee tot drie jaar en wij moeten nu verder.”

BZC’14 moet gaan schakelen. Het maakt nog altijd gebruik van de velden en gebouwen van de voormalige vv Zuilichem. “Hier in Brakel moest al het een en ander worden opgelapt. Daar komt de mogelijke plaatsing van tijdelijke units voor kleedkamers nog bij. Maar ik geloof in de kracht van de vereniging en beide dorpen. Men is zo betrokken.”

Lees ook: www.regio-voetbal.nl/nieuws/nieuws/234266/kleedlokalen-bzc-14-in-brakel-gaan-in-vlammen-op

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup