• Jesse Wielinga tekent bij IJsselmeervogels.
• Jesse Wielinga tekent bij IJsselmeervogels. Foto: @IJsselmeervogels
update

Jesse Wielinga (SteDoCo) eerste versterking IJsselmeervogels

Algemeen Spelerscarrousel 3.216 keer gelezen

SPAKENBURG/HOORNAAR • Tweededivisionist IJsselmeervogels heeft zich voor volgend seizoen verzekerd van de diensten van Jesse Wielinga. De 26-jarige Leerdammer komt over van SteDoCo.

Wielinga speelde eerder voor LRC Leerdam, Willem II/RKC en FC Lienden en is nu aan zijn vijfde seizoen bij SteDoCo bezig. Bij FC Lienden was Jesse Wielinga nog teamgenoot van Ralph Hovestad, die nu een trainersfunctie heeft bij de Spakenburgse Vogels.

IJsselmeervogels is ingenomen met de komst de Wielinga, fysiotherapeut van beroep. Erwin van der Lugt (TC): “Jesse is een aanvallend ingestelde linkerverdediger, die door zijn loopvermogen en zijn enorme drive naar voren bij SteDoCo goed is voor een flink aantal assists per seizoen. Een type speler als Jesse past daarmee goed in onze speelwijze. Daarnaast hebben we hem leren kennen als een fijn persoon. We zijn erg blij dat Jesse gekozen heeft om bij ons de sportieve uitdaging aan te gaan.”

Haas
“Ik ben, doordat ik van origine middenvelder ben, een voetballende linksback. Iemand die met zijn loopvermogen en conditie van aanvallen houdt. Bij SteDoCo heb ik Vincent Verheul voor me, die echt een zwervende linksbuiten is. Daardoor kon ik die hele linkerflank pakken en dat ligt mij wel: achterlijn halen, voorzet geven en dan als een haas weer terug", vertelt Jesse Wielinga op de website van IJsselmeervogels.

“In twee jaar heb ik die positie me echt eigen gemaakt”, gaat Wielinga verder. “Waar ik aan het begin nog moeite had met het positioneren - ik ben per slot van rekening van origine geen pure verdediger - ben ik daar het laatste jaar wel in gegroeid. Dat is ook de reden dat IJsselmeervogels aanklopte. Die benaderden me al vroeg in het seizoen. Dat verhaal heb ik aangehoord en ik heb de tijd genomen om erover na te denken en heb ik ook teamgenoot Yannick Cortie even gepolst. Die gaf aan dat IJsselmeervogels een mooie club waar het voetbal meer leeft dan waar ik nu speel. Hij schatte bovendien in dat dit een goede stap voor mij zou zijn.”

Derby
Wielinga kijkt uit naar zijn overstap naar de Rooien: “Ik heb heel veel zin om mij te kunnen laten zien aan de club en de mensen en laten zien wat ik in mijn mars heb: overwinningen halen, mijn stempel drukken, assists geven. Ik kijk ook erg uit naar de derby. Het sfeertje rond die wedstrijd heb ik alleen nog van videobeelden gezien. Ik heb er wel veel over gehoord en die verhalen maken me heel erg benieuwd.”

Lees ook: www.regio-voetbal.nl/nieuws/nieuws/234365/jesse-wielinga-gaat-stedoco-na-vijf-seizoenen-verlaten

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 9 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33