• Kozakken Boys-voorzitter Henk de Goeij.
• Kozakken Boys-voorzitter Henk de Goeij.

Kozakken Boys-voorzitter Henk de Goeij: ‘We voelden het al een beetje aankomen’

Nieuws 1.721 keer gelezen

WERKENDAM • De TOTO KNVB beker gaat verder zonder amateurclubs en dus ook zonder Kozakken Boys. “Een nieuwe teleurstelling, maar een te verwachten beslissing van de KNVB’, stelt voorzitter Henk de Goeij van de Werkendamse tweededivisionist.

“Het is een enorme aderlating voor ons en de andere 25 amateurverenigingen, maar de KNVB kon niet anders’, aldus De Goeij op de website van Kozakken Boys. ‘We voelden het al een beetje aankomen. Er staat een enorme druk op het competitieschema en er is voor het amateurvoetbal nog geen licht aan het einde van de tunnel. Je kunt niet eeuwig blijven uitstellen.”

Kozakken Boys zou in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker op De Zwaaier aantreden tegen Harkemase Boys. ‘Vooral voor de supporters en spelers is dit natuurlijk erg jammer. De beker leeft enorm in Werkendam en op een doordeweekse avond kan er van alles gebeuren. We hebben de afgelopen jaren prachtige wedstrijden meegemaakt tegen profclubs, maar ook de vorige ronde tegen DEM was spectaculair’. Kozakken Boys won begin oktober in blessuretijd door een afstandsschot van Nizar Mekkaoui.

Financiële compensatie
De Goeij: ’Wij hebben, net als vele andere sportverenigingen in Nederland, al zeven maanden nauwelijks inkomsten, terwijl er wel gewoon kosten zijn. We zijn wat betreft het bekertoernooi enorm dankbaar met de oplossing waar de KNVB mee gekomen is, maar het is een kleine pleister op de wonde. We hebben regelmatig contact met Jan Dirk van der Zee (directeur amateurvoetbal KNVB) en andere tweededivisieclubs om over oplossingen na te denken. Hopelijk kunnen we in januari weer gaan voetballen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app